Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο πρεσβευτής της Τουρκίας

Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο πρεσβευτής της Τουρκίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στη θέση του, μετά την ανάκλησή του στην Αγκυρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ψήφισμα από επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου απόφασης για τη γενοκτονία των Αρμενίων, δήλωσε την Πέμπτη Τούρκος διπλωμάτης. Η επιστροφή του πρεσβευτή Ναμίκ Ταν στην Ουάσιγκτον αναμένεται πριν από τη 12η Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί -πιθανότατα- στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια. Η Αγκυρα είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στις 4 Μαρτίου, μετά το ψήφισμα από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων απόφασης που καλεί τον πρόεδρο Ομπάμα να χαρακτηρίσει γενοκτονία τη συστηματική και σκόπιμη εξόντωση 1.500.000 Αρμενίων.

Την περασμένη Κυριακή, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε από την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον να εμποδίσει ενδεχόμενη ψήφιση από το Κογκρέσο της απόφασης, καθώς αυτό θα συνιστούσε μια πράξη μεγάλης σημασίας για να εξουδετερωθούν οι συνέπειες που είχε το κείμενο αυτό στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή