Βιντεοπροτζέκτορας… παλάμης

Βιντεοπροτζέκτορας… παλάμης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη μιας συσκευής που θα προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης παρουσιάσεων ή άλλων προβολών σε οποιονδήποτε χώρο, ενώ παράλληλα θα μεταφέρεται εύκολα, η Samsung κυκλοφόρησε πρόσφατα τον pico βιντεοπροτζέκτορα SP-H03, τεχνολογίας LED, ο οποίος είναι συνώνυμο της φορητότητας. Κατ’ αρχάς γιατί ο συγκεκριμένος βιντεοπροβολέας ζυγίζει ελάχιστα, αφού το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 210 γραμμάρια. Και κατά δεύτερον, επειδή οι διαστάσεις του (6,35 x 3,81 x 6,35 εκατοστά) δεν είναι μεγαλύτερες από αυτές ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, ώστε κυριολεκτικά να χωράει στην τσέπη.

Εξάλλου, ο SP-H03 μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει ο χρήστης καμία άλλη συσκευή μαζί του· ο SP-H03 διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 1 Gigabyte, στην οποία μπορούν να αποθηκευθούν απευθείας όλα τα έγγραφα, τα βίντεο ή οι φωτογραφίες που προορίζονται για προβολή. Για τον ίδιο λόγο, η συσκευή είναι εξοπλισμένη και με εσωτερικό ηχείο, ισχύος 1 Watt. Ετσι, χάρη στο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον προτζέκτορα, μπορεί να αναπαράγει διάφορα είδη αρχείων κειμένου (όπως PDF ή αρχεία Word), αλλά και δεκάδες τύπους από αρχεία multimedia. Για ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία, μάλιστα, για την ηλεκτροδότησή του δεν είναι καν απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν οι θύρες εξόδου ή το καλώδιο προέκτασης, αφού ο προβολέας μπορεί να πάρει ρεύμα από την εσωτερική αποσπώμενη μπαταρία του, η οποία στη ρύθμιση Eco Mode διαρκεί έως και δύο ώρες.

Οχι ότι ο SP-H03 δεν δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης άλλων περιφερειακών συσκευών – όπως επιτραπέζιων υπολογιστών, netbooks, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, smartphones, αλλά και ενισχυτών. Παράλληλα, η εσωτερική μνήμη του επεκτείνεται άνετα, χρησιμοποιώντας την υποδοχή καρτών MicroSD που διαθέτει (για κάρτες έως και 16 Gigabyte) ή τη θύρα USB για την προσθήκη εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων.

Σε κάθε περίπτωση, το προϊόν της Samsung εξασφαλίζει δυναμικές παρουσιάσεις χάρη στην καλύτερη φωτεινότητα που διαθέτει, στα 30-ANSI Lumens, ανάμεσα στους pico projectors. H συσκευή αποδίδει αρκετά καλής ποιότητας και ευκρίνειας εικόνες (ανάλυσης 854 x 480 pixel) σε οθόνες από 9 έως 80 ίντσες, είτε πρόκειται για οικιακή χρήση είτε για εταιρική. Ετσι κι αλλιώς, η ανάγκη των σύγχρονων εταιρειών για φορητούς βιντεοπροβολείς μικρού μεγέθους έχουν πολλαπλασιαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή