Διαμαρτυρία για τη δικαιοσύνη

Διαμαρτυρία για τη δικαιοσύνη

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τη διεξαγωγή συσκέψεων με τους δικαστικούς συνέστησε χθες ο πρόεδρος Σαρκοζί στον υπουργό Διακιοσύνης της Γαλλίας, ώστε να διαπιστωθεί «τι δεν πάει καλά στη δικαιοσύνη», ύστερα από την πρωτοφανή απεργία του δικαστικού σώματος την Πέμπτη στη χώρα.

Δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις παρεμβάσεις του προέδρου στο έργο της δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον Νικολά Σαρκοζί για λαϊκισμό και ψηφοθηρία εις βάρος της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Επικριτές του Γάλλου προέδρου τον κατηγορούν ότι έχει εισέλθει ήδη στην προεκλογική περίοδο ενόψει των εκλογών του 2012 και για τον λόγο αυτόν προχώρησε σε απαράδεκτες δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας ένοχο έναν 31χρονο ύποπτο αποτρόπαιης δολοφονίας.

Η απεργία των δικαστικών είχε ως αίτημά της την ενίσχυση του προϋπολογισμού της δικαιοσύνης, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή