Αποχρωσεις

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψύχραιμος ο πρίγκιψ στις διαμαρτυρίες

Την οργή των γαλλόφωνων εθνικιστών του Κεμπέκ προκάλεσαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, με την επίσκεψή τους στην Πόλη του Κεμπέκ την Κυριακή. Η πόλη, σκηνικό μεγάλης νίκης των αγγλικών στρατευμάτων το 1759 επί των Γάλλων, φιλοξένησε την Κυριακή το ζεύγος, αλλά και μικρή διαδήλωση διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του ζεύγους, το οποίο χαρακτήρισαν «βασιλικά παράσιτα». Παρά τις προσπάθειες του Ουίλιαμ, που εκφώνησε τον λόγο του εξ ολοκλήρου στα γαλλικά, οι διαμαρτυρίες συνεχίσθηκαν, με συνθήματα όπως: «Πλήρωσέ τα από την τσέπη σου» και «Η μοναρχία πέθανε».

Φονική ξεροκεφαλιά

Ελληνοαμερικανός μοτοσικλετιστής, που μετείχε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικής χρήσης κράνους, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, πέρασε πάνω από το τιμόνι και χτύπησε το -γυμνό- κεφάλι του στο κράσπεδο, προτού εκπνεύσει. Ο 55χρονος Φίλιπ Κόντος θα είχε επιζήσει εάν φορούσε κράνος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιατροδικαστικών υπηρεσιών. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή στην πόλη Ονοντάγκα της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια πορείας μοτοσικλετιστών κατά της νομοθεσίας που υποχρεώνει τη χρήση κράνους. Το θύμα οδηγούσε εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα Harley Davidson μεγάλου κυβισμού.

Επιβίωση στην έρημο

Χάρη σε ξηρούς καρπούς και νερό της βροχής πέτυχαν να επιβιώσουν δύο Αυστραλοί για τέσσερις ημέρες στην αφιλόξενη έρημο της χώρας τους, αφού το αυτοκίνητό τους είχε πιάσει φωτιά. Οι δύο άνδρες, που για καλή τους τύχη είχαν μεγάλη εμπειρία της αυστραλιανής υπαίθρου, εντοπίσθηκαν όταν ο ένας τους περπάτησε 60 χιλιόμετρα μέχρι τον πλησιέστερο καταυλισμό αυτοχθόνων. Ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε διαπράξει το μεγάλο σφάλμα να σταθμεύσει το όχημα πάνω από ξερόχορτα, που έπιασαν φωτιά από την υπερθερμασμένη εξάτμιση. Μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο, οι δύο άνδρες έχασαν όλα τους τα εφόδια και τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Ζει ο Ομπάμα;»

Επίθεση χάκερ δέχθηκε χθες η σελίδα Twitter του ειδησεογραφικού δικτύου FoxNews, η οποία άρχισε να μεταδίδει «ειδήσεις» αμφίβολης αξιοπιστίας. Η σελίδα Twitter του FoxNews μετέδωσε έτσι χθες την «είδηση» ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε σκοτωθεί από τα πυρά άγνωστου ενόπλου στο Οχάιο. «Οι ειδήσεις αυτές είναι -ασφαλώς- ψευδείς. Ο πρόεδρος περνά την εθνική επέτειο της 4ης Ιουλίου με την οικογένειά του», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του δικτύου. Η επίθεση αυτή είναι η πλέον πρόσφατη από κύμα κακόβουλων εισβολών χάκερ σε ιστοσελίδες μεγάλων επιχειρήσεων, κρατικών οργανισμών και άλλων φορέων στις ΗΠΑ.

Μελέτες περί μήκους

Τα χέρια ίσως να αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα για τον άνθρωπο από όσα νομίζαμε. Οι άνδρες των οποίων ο δείκτης είναι μικρότερος από τον παράμεσο μπορεί να έχουν μακρύτερο μόριο. Παλαιότερες μελέτες έδειξαν ότι τα ποσοστά τεστοστερόνης πριν από τη γέννα μπορεί να επηρεάζουν το μήκος των δακτύλων, καθώς και του μορίου. Στις γυναίκες, αντίθετα, δείκτης και παράμεσος τείνουν να έχουν το ίδιο μήκος απαλλάσσοντας το δήθεν ασθενές φύλο από την εμμονή του μεγέθους, που πλήττει τον ανασφαλή ανδρικό πληθυσμό.

Επικερδές θρήσκευμα

Πραγματικό θησαυρό, αποτελούμενο από μεγάλες ποσότητες χρυσών νομισμάτων και πολλές πολύτιμες πέτρες, ανακάλυψαν οι ινδικές αρχές σε πλημμελώς φρουρούμενο ινδουιστικό ναό της χώρας. Ο θησαυρός, η αξία του οποίου εκτιμάται ανεπίσημα στα 22 δισ. δολάρια, βρέθηκε στον ναό του Τριβαντρούμ στο κρατίδιο της Κεράλα στη νότια Ινδία. Τον ναό κατασκεύασε ο τοπικός μαχαραγιάς τον 16ο αιώνα, ενώ οι απόγονοί του συνέχισαν να τροφοδοτούν τον θησαυρό. Η ανακάλυψη έχει προκαλέσει τώρα τριβές μεταξύ της οικογένειας του έκπτωτου πλέον μαχαραγιά και της ελεγχόμενης από το Κ.Κ. Ινδίας τοπικής κυβέρνησης της Κεράλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή