Κοσμοσυρροή για τον Χάρι Πότερ

Κοσμοσυρροή για τον Χάρι Πότερ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκατοντάδες λάτρεις του μικρού μάγου Χάρι Πότερ βρέθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο κέντρο του Λονδίνου ελπίζοντας να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους στη σημερινή παγκόσμια πρεμιέρα της όγδοης κινηματογραφικής ταινίας της δημοφιλούς σειράς, ενώ μερικές δεκάδες από τους πλέον φανατικούς οπαδούς είχαν κατασκηνώσει από τη Δευτέρα στην πλατεία.

Ο έκδηλος ενθουσιασμός στη λονδρέζικη πλατεία χθες υπογραμμίζει την τεράστια επιτυχία των επτά μυθιστορημάτων της συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά και των οκτώ ταινιών της Warner Brothers, εμπνευσμένων από αυτά. «Μεγάλωσα στη γενιά του Χάρι Πότερ, δεν θα μπορούσα να μη βρίσκομαι σήμερα εδώ», λέει ο 18χρονος Ρις Μπάουεν Τζόουνς, που ταξίδεψε στο Λονδίνο από τη γενέτειρά του, την Ουαλλία, με την ελπίδα να αποκτήσει εισιτήριο για την παγκόσμια πρεμιέρα. Η συνομήλική του, Λούσι Νι, λέει: «Δεν θυμάμαι εποχή που να μην περιμένω με αγωνία το καινούργιο βιβλίο ή τη νέα ταινία. Μου αρέσει πολύ και η σύμπτωση που κάνει τον Χάρι να τελειώνει το σχολείο την ίδια χρονιά με μένα. Νιώθω σαν να μεγαλώσαμε μαζί».

Η νέα ταινία θα αρχίσει να παίζεται σε αίθουσες της Βρετανίας και των ΗΠΑ στις 15 Ιουλίου, ενώ πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική ταινία της σειράς, η οποία προβάλλεται σε τρεις διαστάσεις. Οι επτά υπάρχουσες ταινίες έχουν εξασφαλίσει στους δημιουργούς τους περισσότερα από 6 δισ. δολάρια, βασισμένες στην πρωτοφανή επιτυχία του βιβλίου, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 400 εκατ. αντίτυπα.

«Μόλις έμαθα ότι άνθρωποι σκόπευαν να κατασκηνώσουν, έσπευσα στο Λονδίνο από το Κεντ», λέει η 21χρονη Γιασμίν, που κατασκηνώνει στην πλατεία Τραφάλγκαρ από τη Δευτέρα το βράδυ. Λάτρεις της σειράς είχαν μεταμφιεσθεί σε μάγους, ενώ πολλοί από αυτούς πέρασαν τη βραδιά διαβάζοντας το έβδομο μυθιστόρημα της σειράς.

Οι τρεις πρωταγωνιστές, ο 21χρονος Ντάνιελ Ράτκλιφ, η επίσης 21χρονη Εμα Ουότσον και ο 22χρονος Ρούπερτ Γκριντ, πρόκειται να διασχίσουν το εμβληματικό κόκκινο χαλί σήμερα το βράδυ. Για πολλούς φίλους της σειράς, η «Ποτερομανία» σημαίνει πολύ περισσότερα από μια παροδική εμμονή με τη μαγεία και τον μυστικό κόσμο της σχολής μαγείας Χόγκουορτς. «Ο Χάρι Πότερ με συνόδευσε σε όλο το δημοτικό και το γυμνάσιο. Εκανα νέους φίλους χάρη σε αυτόν», λέει ο 21χρονος Νιάμχ.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ολοκλήρωσε τη συγγραφή του πρώτου μυθιστορήματος της σειράς «Χάρι Πότερ» σε καφέ του Εδιμβούργου, όπου ζούσε ως άνεργη ανύπαντρη μητέρα. Οι πρώτες της κρούσεις σε εκδοτικούς οίκους απέβησαν άκαρπες. Το συμβόλαιο που υπέγραψε, όμως, τελικά με τον οίκο Bloomsbury και η εντυπωσιακή επιτυχία του πρώτου κιόλας βιβλίου την ανέδειξαν την πρώτη «δισεκατομμυριούχο συγγραφέα» της Ιστορίας.

Παρά τον μεγάλο ενθουσιασμό, ορισμένοι φίλοι της σειράς εξέφραζαν χθες την απογοήτευσή τους για την ολοκλήρωσή της. Η 20χρονη Ροΐντα Αλνατζάρ από τη Σαουδική Αραβία, που κατασκήνωσε κι αυτή στην Τραφάλγκαρ, είπε: «Η στιγμή είναι σημαντική για μένα. Πρόκειται για το τέλος της παιδικής μου ηλικίας».

Οι διοργανωτές της σημερινής πρεμιέρας δεσμεύθηκαν ότι η προβολή της ταινίας θα συνοδευόταν από «βροντές και αστραπές», οξύνοντας το ενδιαφέρον των παρισταμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή