Υβρεις του Ιταλού υπουργού Οικονομίας κατά συναδέλφου

Υβρεις του Ιταλού υπουργού Οικονομίας κατά συναδέλφου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του πακέτου λιτότητας ύψους 47 δισ. ευρώ και ενώ προσπαθεί να πείσει τους Ιταλούς για το απαραίτητο των μέτρων, η ιταλική κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει νέες εντάσεις στο εσωτερικό της. Αφορμή, το φραστικό επεισόδιο στο οποίο ο Τζούλιο Τρεμόντι, υπουργός Οικονομίας και εμπνευστής των νέων μέτρων, χαρακτήρισε δημοσίως «κρετίνο» συνάδελφό του υπουργό. Παράλληλα, στο πλαίσιο των περικοπών των δαπανών, εν προκειμένω 80 εκατ. ευρώ, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποσύρει το αεροπλανοφόρο «Garibaldi», το οποίο συμμετέχει στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη. Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι ήταν αντίθετος με την άποψη της Γαλλίας και της Βρετανίας για στρατιωτική επέμβαση, αλλά αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τη σχετική απόφαση της ιταλικής Βουλής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των νέων οικονομικών μέτρων, μίλησε και ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα, ο οποίος αναφέρθηκε στις περικοπές στον τομέα του. Διαφωνώντας με τις θέσεις του Μπρουνέτα και θεωρώντας ότι το μικρόφωνό του είναι κλειστό, ο υπουργός Οικονομίας Τρεμόντι απευθύνθηκε στους συναδέλφους του και είπε: «Αυτός ο Μπρουνέτα είναι κρετίνος, αυτή είναι μια χαρακτηριστική παρέμβαση πολιτικής αυτοκτονίας». Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο υπουργών δεν είναι θερμές. Ο Τζούλιο Τρεμόντι ήταν βέβαιος ότι το μικρόφωνό του ήταν κλειστό, όμως όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι άκουσαν καθαρά τις δηλώσεις του. Εξακολούθησε να μιλάει λέγοντας ότι «οι περικοπές στη δημόσια διοίκηση είναι ελάχιστες και ο Μπρουνέτα μπορούσε να μην παρέμβει. Πήρε όμως τον λόγο, γιατί θέλει να μιλάει…». Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Τρεμόντι επιχείρησε να επανορθώσει, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αγκαλιάσει τον Μπρουνέτα, όμως η εικόνα μιας κυβέρνησης σε αναταραχή είχε ήδη δημιουργηθεί.

Ως προς τη μείωση των αμυντικών δαπανών, ο υπουργός Αμυνας, Ινιάτσιο λα Ρούσα, τόνισε ότι «θα πρέπει να περιορίσουμε το κόστος συμμετοχής μας στη Λιβύη από τα 142 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2011, σε λιγότερο από 60 εκατομμύρια για το δεύτερο μισό του έτους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή