Μέρκελ πίσω από Στάινμπρουκ, Στάινμαγερ

Μέρκελ πίσω από Στάινμπρουκ, Στάινμαγερ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Οχι ένας αλλά δύο σοσιαλδημοκράτες θα επικρατούσαν της Αγκελα Μέρκελ σε περίπτωση που οι Γερμανοί καλούνταν σήμερα να εκλέξουν καγκελάριο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού ARD, τόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Περ Στάινμπρουκ όσο και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ προηγούνται της καγκελαρίου.

Το 37% των ερωτηθέντων προτιμά την Αγκελα Μέρκελ, ενώ το 43% προτιμά τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και το 48% τον Περ Στάινμπρουκ. Κανένας από τους δύο πρώην υπουργούς δεν έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το χρίσμα του καγκελαρίου στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, όμως θεωρούνται μεταξύ των επικρατέστερων.

Τα νέα είναι κακά όχι μόνο για την Αγκελα Μέρκελ, αλλά συνολικά για τη συντηρητική παράταξη. Το ποσοστό της CDU/CSU έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα φέτος, και κυμαίνεται στο 32%, αντί του 36% που ήταν στις αρχές της χρονιάς.

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (26%) αλλά σε συνδυασμό με τους «απογειωμένους» Πράσινους (που κέρδισαν μία μονάδα και έφθασαν το 23%) ο κεντροαριστερός συνασπισμός ξεπερνά κατά πολύ το συντηρητικό στρατόπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή