ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι τράπεζες μπλοκάρουν τη μείωση των διοδίων

Τις τράπεζες ως αποκλειστικά υπεύθυνες για τη μη επίτευξη συμφωνίας για τη μείωση των διοδίων «έδειξε» χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου. Ο βουλευτής ανέγνωσε τη δέσμευση του υφυπουργού τον περασμένο Φεβρουάριο για «δραστική μείωση των διοδίων» και υπογράμμισε: «Δεν ήρθα για να λαϊκίσω, αλλά ανακοινώσατε ότι τον Ιούλιο θα έρθει με νομοθετική ρύθμιση η μείωση. Εμείς πρέπει να απαντάμε στους πολίτες. Αν τους λέγαμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, θα το εκτιμούσαν. Χρειάζονται ειλικρίνεια, να είμαστε αξιόπιστοι απέναντί τους, για να ξέρουν ότι λέμε κάτι και το εννοούμε». Ο κ. Μαγκριώτης παραδέχθηκε ότι, αν και έχει υπογραφεί μνημόνιο συναντίληψης του Δημοσίου με τους παραχωρησιούχους, δεν έχουν μειωθεί τα διόδια γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα των πέντε αυτοκινητόδρομων δεν είναι βιώσιμα.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ

Απειλούν με κινητοποιήσεις

Με κινητοποιήσεις διαρκείας απειλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί σε περίπτωση που δεν συναντηθούν με τον υπ. Υποδομών Γ. Ραγκούση εντός της επόμενης εβδομάδας. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος απειλεί ότι θα προχωρήσει ο κλάδος σε κλείσιμο λιμανιών και αεροδρομίων με τα οχήματά του. Ωστόσο, παρατηρείται διχογνωμία στο σωματείο, καθώς άλλα μέλη του προεδρείου εμφανίζονται πολύ πιο διαλλακτικά όσον αφορά στο ενδεχόμενο έντονων κινητοποιήσεων. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι όλα θα κριθούν από την πορεία του διαλόγου για τους όρους της απελευθέρωσης της αγοράς. Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με λίγα ταξί έξω από το υπ. Υποδομών.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Περικοπή του δεύτερου μισθού

Την πρόταση για περικοπή του δεύτερου μισθού (ολική ή μερική έως 70%) που λαμβάνουν οι εφημέριοι οι οποίοι εργάζονται παράλληλα στον δημόσιο τομέα (π. χ. ως εκπαιδευτικοί) έκανε χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κατά τη συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής Εκκλησίας – Πολιτείας. Στη συνεδρίαση, επίσης, συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποδέσμευση δεκάδων ακινήτων της Εκκλησίας, ώστε να τα εκμεταλλευθεί για κοινωνικό έργο. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έστειλε ανοιχτή επιστολή στους επιχειρηματίες, στους οποίους απηύθυνε έκκληση να σταθούν αρωγοί και προστάτες για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ομαδική γαστρεντερική διαταραχή

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται τέσσερις μαθητές λυκείου της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με συμπτώματα γαστρεντερικών διαταραχών. Οι μαθητές διακομίσθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης μαζί με άλλους 23 στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» διότι παρουσίασαν γαστρεντερικές διαταραχές, λίγο πριν να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, 23 μαθητές έφυγαν από το νοσοκομείο, ενώ οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, επειδή έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Στο μεταξύ, αιματολογικά δείγματα στάλθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να εξακριβωθεί η αιτία που προκάλεσε τα ομαδικά συμπτώματα. Οι μαθητές είναι μέλη γκρουπ περίπου 44 ατόμων που πριν από την Πάτρα, είχαν επισκεφθεί περιοχές της Πελοποννήσου, με τελευταίο σταθμό την Αρχαία Ολυμπία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Δικαίωση εργαζομένης

Η αλλαγή του τόπου εργασίας για λόγους εκδικήσεως του εργαζομένου αποτελεί καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος του εργοδότη, η οποία προσκρούει στα χρηστά ήθη και στην καλή πίστη (άρθρο 281 Αστικού Κώδικα), έκρινε το Εργατικό Τμήμα του Αρ. Πάγου και δικαίωσε εργαζόμενη στην υπηρεσία φύλαξης αποσκευών του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα. H υπάλληλος είχε ζητήσει να της καταβληθεί το διαχειριστικό επίδομα και να της αναγνωριστεί η προϋπηρεσία της, αίτημα στο οποίο δεν ανταποκρίθηκε η διοίκηση. Ενα μήνα μετά, η υπάλληλος προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη συνέχεια η εταιρεία την τοποθέτησε σε άλλο, απομονωμένο, τμήμα του αεροδρομίου.

ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη

Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας, με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να κλέψουν από μάντρα μηχανήματα έργων, καθώς και υλικά κατασκευής δημοσίων έργων. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλλήψεις έγιναν τη στιγμή που οι φερόμενοι ως δράστες αφαιρούσαν μηχανήματα και υλικά. Στο μεταξύ, η Ασφάλεια Πατρών εξετάζει το ενδεχόμενο αν οι συλληφθέντες έχουν εμπλοκή σε κλοπές μεγάλων φορτηγών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Αχαΐα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή