Αποχρωσεις

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απρεπές ημερολόγιο αστυνομικίνας

Το «Ημερολόγιο μιας αστυνομικίνας», αν και εξαιρετικά διασκεδαστικό για τους αναγνώστες του, αποδείχθηκε άκρως ενοχλητικό για το αστυνομικό σώμα του Χονγκ Κονγκ, που απείλησε τη δημιουργό του με πειθαρχικές κυρώσεις, αν και εφόσον αποδειχθεί ότι έχει παραβιάσει, βεβαίως, τους κανονισμούς. Διότι μπορεί η ανάρτηση κάθε λογής και στάσης φωτογραφιών στο Διαδίκτυο να αποτελεί κάτι απολύτως συνηθισμένο για τον νεαρόκοσμο, που φωτογραφίζεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, αναζητώντας την ξεχωριστή πόζα, με κάθε τρόπο. Αλλά θεσμοί όπως η αστυνομία έρχονται σε δύσκολη θέση, όταν εκπρόσωποί του, όπως εν προκειμένω η 25χρονη αστυνομικίνα, δημιουργός του μπλογκ, όταν αποφασίζουν ν’ αφήσουν στην άκρη τη στολή και να φωτογραφηθούν με τα εσώρουχα, ή με το όπλο τους, ή σε στάσεις υπερβολικής οικειότητας με άλλα άτομα. Γιατί τέτοιες, λέγεται, ότι είναι οι φωτογραφίες που αναρτά η νεαρά στο μπλογκ της.

Πανάκριβη Τζέιν Οστιν

Ενα χειρόγραφο της Τζέιν Οστιν, από ένα μυθιστόρημα που δεν ολοκλήρωσε ποτέ, πωλήθηκε χθες από τον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο, έναντι 1,6 εκατ. δολαρίων, ήτοι τρεις φορές παραπάνω απ’ ό,τι αναμενόταν. Το σπάνιο χειρόγραφο, ίσως το τελευταίο που κατείχε ιδιώτης, αγοράστηκε από ένα ίδρυμα και είναι το σκαρίφημα ενός μυθιστορήματος με τίτλο «The Watsons», που αφηγείται την ιστορία των τεσσάρων θυγατέρων ενός χήρου κληρικού. Υπολογίζεται ότι γράφτηκε το 1804 και είναι το παλαιότερο χειρόγραφο της πολυδιαβασμένης Αγγλίδας συγγραφέως, η οποία δημοσίευσε έξι μυθιστορήματα και πέθανε το 1817 σε ηλικία μόλις 41 ετών. Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε και το παλαιότερο χειρόγραφο βιβλίο με κανόνες του ποδοσφαίρου έναντι 1,42 εκατ. δολαρίων, γραμμένο το 1857.

Σκυλόσουπα

Η ιδέα και μόνο φαντάζει αποκρουστική για όσους αγαπούν τα σκυλιά. Αλλά για τους Νοτιοκορεάτες είναι αγαπημένο και υγιεινό έδεσμα και χθες στάθηκαν υπομονετικά στην ουρά, έξω από τα εξειδικευμένα εστιατόρια, προκειμένου ν’ απολαύσουν μια σκυλόσουπα, η οποία θεωρείται συν τοις άλλοις το καλύτερο «φάρμακο» κατά της ζέστης. Και χθες -όπως διαβάζουμε στο Ρόιτερς- ήταν μια από τις θερμότερες μέρες για τη Νότια Κορέα και μια γευστική σκυλόσουπα το καλύτερο… δροσιστικό. Περί ορέξεως βεβαίως και γεύσης, δεν τίθεται θέμα, αλλά όπως και να το κάνουμε, το να καταβροχθίζεις τον «καλύτερο φίλο του ανθρώπου» ηχεί, αν μη τι άλλο, παράξενα στ’ αυτιά του Δυτικού καλοφαγά. Αν και ενδεχομένως δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος που ώθησε την Μπριζίτ Μπαρντό να κατακεραυνώσει τους Νοτιοκορεάτες γι’ αυτή τους την πρακτική, όπως άλλωστε έχουν κάνει κατά καιρούς διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις.

Παιδί του δρόμου

Ενα «παιδί του δρόμου» έφθασε μέχρι την πόρτα του ριάλιτι «Κορέα έχεις ταλέντο» και μάγεψε με το ταλέντο και τη σεμνότητά του, κοινό και κριτική επιτροπή. Το σχετικό βίντεο από την πρώτη εμφάνιση στο YouTube του 22χρονου Sung-bong Choi έχει ήδη ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια χτυπήματα και αυξάνονται διαρκώς, όσο η ιστορία του μαθαίνεται έξω από τα στενά σύνορα της πατρίδας του. Με εμφανή δυσκολία ξετύλιξε τη ζωή του ενώπιον της επιτροπής και του κοινού, λέγοντας ότι τον άφησαν σ’ ένα ορφανοτροφείο σε ηλικία μόλις τριών ετών, απ’ όπου όμως το έσκασε μετά δύο χρόνια, για να περάσει δέκα χρόνια στους δρόμους, πριν τον περιμαζέψει μια γυναίκα στα 14 του και τον βοηθήσει να πάει σχολείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή