Αποχρωσεις

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι βάρος να είμαι Πρώτη Κυρία»

Η Κάρλα Μπρούνι εύχεται να κερδίσει ο σύζυγός της Νικολά Σαρκοζί τις επόμενες προεδρικές εκλογές «για το καλό της Γαλλίας». Διότι ως σύζυγος, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, θα τον ήθελε περισσότερο κοντά της και στο σπίτι, που λέει ο λόγος. Αλλά για το καλό της Γαλλίας θα υπομείνει για άλλη μια θητεία τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας, αφού όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στη Nice-Matin. «Για μένα δεν είναι βάρος να είμαι Πρώτη Κυρία της Γαλλίας… Τρία χρόνια, συνεπώς, είναι πολύ λιγότερο κουραστικά από δέκα χρόνια μόντελινγκ». Τα γεννητούρια αναμένονται για τον Οκτώβριο, ήτοι λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές της άνοιξης. Παρ’ ότι, όμως, ο Σαρκοζί ήλπιζε ότι η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Κάρλα θα ανέβαζε τη δημοτικότητά του, οι δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να συμφωνούν με τους υπολογισμούς ή έστω τις ελπίδες του. Πάντως, έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις του το προσεχές φθινόπωρο.

Ψάχνουν πλούσιους

Τριάντα ώρες μαθημάτων και περί τα τρεις χιλιάδες δολάρια είναι ό, τι χρειάζεται μια νεαρή Κινέζα προκειμένου να κατακτήσει και να παντρευτεί έναν εκατομμυριούχο. Στον ένα περίπου χρόνο της λειτουργίας του, το Κέντρο Ηθικής Εκπαίδευσης Γυναικών στο Πεκίνο έχει προσελκύσει 2.800 ενδιαφερόμενες, κυρίως από τη μεσαία τάξη, οι οποίες φιλοδοξούν να παντρευτούν έναν εκατομμυριούχο και να λύσουν διά παντός το πρόβλημα της ζωής τους. Αρκεί να αποδειχθούν καλές μαθήτριες, στη σχολή θα εκπαιδευθούν από τα πιο απλά, όπως το σωστό μακιγιάζ, μέχρι τα πιο σύνθετα, να διακρίνουν και να εκτιμούν μια προσωπικότητα. Το ενδιαφέρον, εν προκειμένω, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πλούσιοι, δισεκατομμυριούχοι, εκατομμυριούχοι ή απλώς ευκατάστατοι, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω αυξάνονται και πληθύνονται στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αναζητούν το έτερον ήμισυ στη σχολή και ήδη 30 ζευγάρια είχαν ευτυχή κατάληξη.

Κρεοφάγοι Ινδοί

Στον υπερκορεσμένο, αποκαλούμενο και ανεπτυγμένο κόσμο, οι γιατροί συνιστούν μείωση της κατανάλωσης κρέατος, αλλά στην αναπτυσσόμενη Ινδία, με τη μεγάλη παράδοση στη χορτοφαγία, οι άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο στο κρέας, με αποτέλεσμα ο FAO να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση κατανάλωσής του κατ’ άτομο από τότε που ο διεθνής Οργανισμός του ΟΗΕ άρχισε να κρατάει στατιστικά στοιχεία. Ενας από τους λόγους αυτής της αύξησης, λένε οι ειδικοί, είναι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, που έχει ως αποτέλεσμα πιο ευκατάστατους και πολυταξιδεμένους καταναλωτές. «Οι Ινδοί εγκαταλείπουν τις αναστολές τους και γίνονται πιο περιπετειώδεις», σχολίασε επιφανής εστιάτορας της Βομβάης, πράγμα που είναι εμφανές στα πιάτα των καταστημάτων του είδους με εκλεπτυσμένες και πιο δυτικότροπες γεύσεις. Προφανώς το μέλλον εγκυμονεί μεγάλες διατροφικές ανατροπές, με τους χορτοφάγους της Γης να εξελίσσονται σε κρεοφάγους και τούμπαλιν.

Ψεύτικα έπιπλα

Το χειρότερο, ειδικά αν το έχεις πληρώσει «χρυσό», είναι να μάθεις εκ των υστέρων ότι η υποτιθέμενη εισηγμένη και ονομαστή αγορά σου προέρχεται από κάποιο επαρχιακό εργαστήριο της πατρίδας σου. Και αυτό ακριβώς υφίστανται οι πελάτες μεγάλης αλυσίδας εισαγόμενων επίπλων, ονόματι Da Vinci της Σιγκαπούρης, η οποία προμήθευε στους νεόπλουτους της Κίνας ιταλικά έπιπλα – μαϊμούδες. Οι αρχές της Σαγκάης κατηγορούν -σύμφωνα με την China Daily- την εταιρεία ότι ορισμένα τουλάχιστον από τα πανάκριβα έπιπλά της, όπως καναπέδες και άλλα είδη σπιτιού, που υποτίθεται ότι είχαν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη μοδάτη Ιταλία, στην πραγματικότητα είχαν κατασκευαστεί στην επαρχία Γκουανγκτόνγκ. Ενδεχομένως σε κάποιο από την πληθώρα των εργαστηρίων που κατασκευάζουν παντός είδους πλαστά προϊόντα. Η εταιρεία το αρνείται κατηγορηματικά, αλλά οι πελάτες της, έως ότου σιγουρευτούν για την ιταλική καταγωγή των αγορών τους, θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Περίεργη αθώωση

Στον… ύπνο του παρενόχλησε σεξουαλικώς ένα 9χρονο κοριτσάκι και γι’ αυτό απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Το βελγικό εφετείο στο οποίο προσέφυγε ο κατηγορούμενος, κατονομασθείς από τα Μέσα απλώς ως Τόμι, αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του ότι ενήργησε ενώ υπνοβατούσε και γι’ αυτό τον απάλλαξε από τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος του δήλωσε χθες ότι είναι η πρώτη τέτοια απόφαση στο Βέλγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή