Η δύναμη του εμπριμέ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. «Το ανδρικό ντύσιμο είναι δύσκολο – να κρατάς τα πράγματα ίδια και ταυτόχρονα διαφορετικά», είπε στα παρασκήνια του ανδρικού σόου για την άνοιξη του 2012 ο Τζόρτζιο Αρμάνι.

Αλλά στην πασαρέλα, ο κ. Αρμάνι έκανε ό, τι χρειαζόταν: ανανέωσε τα μαλακά του κοστούμια με μοτίβα και εμπριμέ. Η συνολική χρωματική παλέτα ήταν γκρίζα με μπλε σκιές. Αλλά το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι με γραμμές και τετράγωνα ήταν στα ημιδιάφανα κομμάτια: η εκλεπτυσμένη αναφορά σε ό, τι εμφανίστηκε στις ανοιξιάτικες πασαρέλες. Τα γυαλιστερά υφάσματα που έδειξε πρόσφατα στην Prive κουτύρ συλλογή για γυναίκες ενσωματώθηκαν εδώ για να δώσουν στα ανδρικά σχέδια πιο αεροδυναμικό στυλ.  

Το τελευταίο ρούχο του σόου ήταν ένα έντονο τοπ με ζιγκ-ζαγκ φορεμένο πάνω από χαμηλοκάβαλο παντελόνι, το οποίο έμοιαζε να στέλνει το μήνυμα «πάρτε το» σε όποιον φαντάστηκε ότι ο κ. Αρμάνι δεν θα μπορούσε να χειριστεί τη δυναμική των εμπριμέ.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, της χρυσής εποχής του Τζιάνι Βερσάτσε, ο σχεδιαστής ήταν γνωστός για τη σχέση του με το μπαρόκ. Και τώρα που τα μεταξωτά φουλάρια με σχέδια επέστρεψαν στη μόδα, ήταν συναρπαστικό να βλέπεις αν η Ντονατέλα Βερσάτσε θα γυρνούσε τον χρόνο πίσω.

Το έκανε με μια κολεξιόν αφιερωμένη στη δεκαετία του ’80: άνδρες με έντονες βάτες στα κοστούμια, μανίκια στους αγκώνες. Υστερα ήρθαν τα μπαρόκ εμπριμέ, ασορτί πουκάμισα και παντελόνια. Δυνατά χρώματα, από μπλε μέχρι φούξια και πορτοκαλί, ζέσταναν το σόου. Και μέχρι το τέλος της παρουσίασης, οι διασημότητες στην πρώτη σειρά έδειχναν την εκτίμησή τους για ένα εμπριμέ μπουρνούζι φορεμένο πάνω από μικροσκοπικό μαγιό.

Την ίδια στιγμή, ο συνδυασμός εμπριμέ φουλαριών και ντένιμ συνέβαλε σε ένα εκπληκτικό τελευταίο σόου της συλλογής D&G, που θα ενσωματωθεί στην κυρίως Dolce&Gabbana συλλογή. Ηταν έξυπνο από τον Στέφανο Γκαμπάνα και τον Ντομένικο Ντόλτσε να αναμείξουν άγρια με μαλακή ύφανση γιατί το μετάξι από μόνο του μπορεί να μοιάζει πολύ παρδαλό. Τα εμπριμέ φουλάρια έδωσαν, έτσι, μια ρέουσα κομψότητα σε μια ενεργητική και σπορ κολεξιόν.

Παράλληλα, το ροκ ήταν στην ατζέντα του Αλεξάντερ ΜακΚουίν. Η επίδειξη ήταν όσο ανεβασμένη μπορείς να περιμένεις από μια σχεδιάστρια που βγήκε νικήτρια αυτήν την άνοιξη με το διάσημο βασιλικό νυφικό. Θα φορούσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ οποιοδήποτε κομμάτι από αυτήν την κολεξιόν McQueen; Ας έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο κόκκινο και λευκό ριγέ παλτό στους αγώνες του Ασκοτ, την επόμενη χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή