Ταμπλέτα που με μια κίνηση γίνεται netbook

Ταμπλέτα που με μια κίνηση γίνεται netbook

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που πληθαίνουν στην αγορά τα tablet PC που «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android Honeycomb της Google και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται ακόμη περισσότερα, κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να «προικίσει» τη δική του πρόταση με χαρακτηριστικά τα οποία θα το διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες συσκευές. Και το χαρακτηριστικό που κάνει το νέο Eee Pad Transformer TF101 της Asus πραγματικά να ξεχωρίζει είναι η εξωτερική βάση πληκτρολογίου που το συνοδεύει και η οποία, όταν συνδεθεί στην «ταμπλέτα», την μεταμορφώνει ουσιαστικά σε ένα πλήρες netbook. Δίνοντας έτσι λύση σε ένα από τα βασικότερα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζουν τα tablet PC, αφού το εικονικό πληκτρολόγιο που διαθέτουν δεν είναι και το πλέον ιδανικό για τη σύνταξη κειμένων ή άλλες παρόμοιες εργασίες.

Αλλωστε, στην ίδια βάση θα βρει κανείς πλήκτρα συντομεύσεων που ελέγχουν διάφορες ρυθμίσεις (π. χ. φωτεινότητα), αλλά κι ένα trackpad με το οποίο μπορεί να μετακινείται ο κέρσορας πάνω στην οθόνη όπως και σε οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή. Επίσης, η Asus στο ίδιο περιφερειακό πρόσθεσε δύο θύρες USB για σύνδεση εξωτερικών σκληρών δίσκων ή φωτογραφικών μηχανών και μία υποδοχή για κάρτες SD. Ακόμη καλύτερα, η βάση περιέχει και μία δεύτερη μπαταρία, που αυξάνει τη διάρκεια λειτουργίας της ταμπλέτας: η αυτονομία του Eee Pad Transformer, η οποία φτάνει τις 9,5 ώρες, αγγίζει τις 16 ώρες όταν συνδεθεί με τη βάση.

Το Eee Pad Transformer, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και λίγες εβδομάδες και στην Ελλάδα, πωλείται επίσης και χωρίς τη βάση – διαθέτοντας έτσι κι αλλιώς τεχνικές προδιαγραφές που το κατατάσσουν στις κορυφαίες ταμπλέτες Android: διπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 2 χρονισμένο στο 1 GHz, μνήμη RAM 1 GB και ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 16 GB (ή 32 GB, ανάλογα με το μοντέλο). Παράλληλα, η 10,1 ιντσών οθόνη του tablet είναι τεχνολογίας IPS, για βελτιωμένη χρωματική ακρίβεια σε γωνίες θέασης έως και 178 μοίρες, ενώ υποστηρίζει ανάλυση 1.280 x 800 pixel. Και το tablet έρχεται με προεγκατεστημένη τη νέα έκδοση Honeycomb 3.1.

Οι τεχνολογίες Wi-Fi και Bluetooth εξασφαλίζουν τη σύνδεσή του στο Ιντερνετ και την ασύρματη επικοινωνία με άλλες συσκευές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή