Nokia E6 και Nokia X7 με Symbian Anna

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη κι αν η Nokia αναπτύσσει πυρετωδώς τα πρώτα της smartphone με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 της Microsoft, αυτό δεν σημαίνει πως δεν φροντίζει να εμπλουτίζει με καινούργιες συσκευές τη σειρά των «έξυπνων» τηλέφωνων που είναι συμβατά με τη δική της πλατφόρμα Symbian, την οποία μάλιστα αναβάθμισε τον Απρίλιο με τη νέα έκδοση Symbian Anna. Και τα πρώτα μοντέλα που έρχονται με προεγκατεστημένο το Symbian Anna -τα Nokia E6 και Nokia X7- βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες και στην Ελλάδα. Με το Nokia Ε6 να προορίζεται κυρίως για επαγγελματίες που θέλουν ένα τηλέφωνο με προηγμένα χαρακτηριστικά και προγράμματα.

Αλλωστε, το Nokia Ε6 όχι μόνο είναι σχεδιασμένο με υλικά υψηλής ποιότητας, όπως ατσάλι και γυαλί, αλλά και συνδυάζει μία οθόνη αφής (2,46 ιντσών) με ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY, ώστε να διευκολύνει εργασίες όπως τη σύνταξη e-mail ή εγγράφων. Παράλληλα, το τηλέφωνο διαθέτει επεξεργαστή ARM 11 χρονισμένο στα 600 MHz και εσωτερική μνήμη 8 GB, η οποία μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση μιας κάρτας MicroSD έως και 32GB. Στα αξιοσημείωτα του εξοπλισμού του συμπεριλαμβάνεται επίσης η κάμερα των 8 megapixel που φέρει στο πίσω μέρος του, την καλύτερη για κινητό της σειράς Ε της φινλαδικής εταιρείας, αλλά και η μπροστινή κάμερα για την πραγματοποίηση των βιντεοκλήσεων. Ισως όμως το πιο σημαντικό πλεονέκτημά του είναι η διάρκεια της μπαταρίας, που φτάνει τον ένα μήνα σε κατάσταση αναμονής και τις εννέα ώρες για παρακολούθηση βίντεο.

Ολες αυτές οι τεχνικές προδιαγραφές συνδυάζονται με τις βελτιώσεις που προσφέρει το Symbian Anna, με κυριότερες το αναβαθμισμένο περιβάλλον λειτουργίας και το ταχύτερο και πιο εύχρηστο πρόγραμμα πλοήγησης στο Ιντερνετ.

Το νέο λειτουργικό αυξάνει επίσης τον αριθμό των αρχικών οθονών στις πέντε, στις οποίες έχει κανείς τη δυνατότητα να προσθέσει συντομεύσεις εφαρμογών, τη στιγμή που από την κεντρική οθόνη μπορεί να ενημερώνεται για τα εισερχόμενα e-mail, τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο Facebook και το Twitter, αλλά και για τις τελευταίες ειδήσεις. Ακόμη καλύτερα, το Nokia E6 συνοδεύεται με τη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών γραφείου της Microsoft, για την επεξεργασία αρχείων Word, Excel και PowerPoint και την επικοινωνία μέσω του Microsoft Communicator Mobile. Και παρέχει μία μεγάλη σειρά από επιλογές, όπως ασφαλή πρόσβαση σε intranet, για την προστασία των διακινούμενων αρχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή