Αποχρωσεις

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Los 33» πάνε στο Χόλιγουντ

Χολιγουντιανή ταινία θα γίνει η περιπέτεια των 33 ανθρακωρύχων της Χιλής, οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί 69 μέρες, σε βάθος έξι χιλιάδων μέτρων κάτω από τη γη, τον περασμένο Οκτώβριο. Οι «Los 33», όπως έγιναν γνωστοί, συμφώνησαν -κατά την Telegraph- να πουλήσουν τα κινηματογραφικά δικαιώματα της ιστορίας τους, στον Mike Medavoy, τον παραγωγό του τιμημένου με Οσκαρ «Μαύρου Κύκνου». Οι φήμες μιας κινηματογραφικής εκδοχής της περιπέτειάς τους στην έρημο Ατακάμα στη βόρεια Χιλή άρχισαν να κυκλοφορούν, πριν από τη διάσωσή τους ακόμη, την οποία παρακολούθησαν σε απευθείας μετάδοση περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Το σενάριο θα βασίζεται στα γραπτά του 49χρονου ανθρακωρύχου Βίκτορ Σεγκόβια, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος κρατούσε ημερολόγιο, ενόσω παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο και τα όποια κέρδη από την ταινία θα μοιραστούν εξίσου.

Κερδοφόρα μπούργκα

Οταν ο Νικολά Σαρκοζί κήρυξε τη μουσουλμανική μπούργκα «ανεπιθύμητη» στη χώρα του, τη Γαλλία, ενδεχομένως δεν σκέφτηκε ότι κάποιοι συμπατριώτες του έμποροι θα έχαναν πελάτες προς όφελος του πιο… φιλικού Λονδίνου. Διότι οι κυρίες του αραβικού κόσμου, που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και δη σε Λονδίνο και Παρίσι φαίνεται ότι πλέον προτιμούν περισσότερο το Λονδίνο, όπου μπορούν να βρουν και να αγοράσουν το απαραίτητο αξεσουάρ της εμφάνισής τους, όταν τουλάχιστον κυκλοφορούν στην πατρίδα τους, εν αντιθέσει με τα ισχύοντα στο Παρίσι, όπου όταν κυκλοφορείς με μπούργκα πληρώνεις πρόστιμο 150 ευρώ. Γνωστά μεγαλο-καταστήματα του Λονδίνου εμφανίζουν έως και 45% αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών τους, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Independent, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής. Κι οι καταναλωτές από τη συγκεκριμένη περιοχή υπολογίζεται ότι προβαίνουν σε αγορές, που κατά μέσον όρο κυμαίνονται στα 2.000 ευρώ ανά ταξίδι, όταν οι Βρετανοί περιορίζονται σε αγορές μόλις 140 ευρώ.

Πρόωροι θάνατοι

Στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Κίνα, αυξάνονται ταχύτατα και οι δισεκατομμυριούχοι αλλά αυτό μπορεί να συνεπάγεται και τον… πρόωρο θάνατό τους. Η ανάλυση των αιτίων θανάτων 72 Κινέζων δισεκατομμυριούχων, στην τελευταία 8ετία έδειξε ότι το συγκεκριμένο είδος ανθρώπων είναι από τα πιο επιρρεπή σε πρόωρο θάνατο, είτε αυτός έχει να κάνει με δηλητηρίαση είτε με απαγωγή είτε με ψυχολογικά αίτια είτε με αυτοκτονία είτε ακόμη και με φυσικά αίτια. Τα στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσαν τα κινεζικά ΜΜΕ στην επαρχία Jilin, όπως γράφει οι βρετανικοί Times, είναι αποκαλυπτικά του πόσο πολύ μπορεί να βλάπτει τη… ζωή ο γρήγορος πλουτισμός.

Δικαιώματα ευνούχων

Οι ευνούχοι της Ινδίας ζητούν τα δικαιώματά τους. Οπου, υπό τον όρο ευνούχος νοούνται τραβεστί, τρανσέξουαλ και όσοι άλλοι αυτοχαρακτηρίζονται ως εκφραστές του τρίτου φύλου, ήτοι ούτε γυναίκες ούτε όμως και άνδρες. Εκπρόσωποί τους επρόκειτο να συναντηθούν χθες στην Καλκούτα, προκειμένου να καταστρώσουν τη στρατηγική διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, ήτοι μερίδιο στην αγορά εργασίας, υγειονομική περίθαλψη και επιχορήγηση τροφίμων. Οι ευνούχοι στην Ινδία υπολογίζονται σε 700.000, οι οποίοι ζουν κατά κανόνα ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, ζητιανεύοντας, χορεύοντας σε γάμους και άλλες οικογενειακές εκδηλώσεις κι εν γένει υποφέρουν τη ζωή του διαφορετικού στην κοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή