H καμαριέρα έδωσε τη δική της εκδοχή

H καμαριέρα έδωσε τη δική της εκδοχή

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ναφισάτου Ντιάλο, η καμαριέρα των 32 χρόνων από τη Γουινέα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος – Καν ότι προσπάθησε να τη βιάσει στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο  «Σοφιτέλ»» στη Νέα Υόρκη, μίλησε. Μια εβδομάδα πριν από την κρίσιμη εμφάνιση του κ. Στρος – Καν ενώπιον του δικαστηρίου, η Ντιάλο σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Νιούσγουικ» και στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC «Καλημέρα Αμερική», επιμένει ότι είπε «όλη την αλήθεια».

«Θέλω να πάει φυλακή»

«Θέλω δικαιοσύνη. Θέλω να πάει φυλακή. Θέλω να ξέρει ότι υπάρχουν μέρη, στα οποία ούτε η ισχύς ούτε τα χρήματα έχουν αξία», λέει η Ντιάλο αναφερόμενη στο επεισόδιο της 14ης Μαΐου. Ελπίζει ότι ο Θεός θα τιμωρήσει τον Στρος – Καν. «Εμείς είμαστε φτωχοί, αλλά είμαστε καλοί. Εγώ δεν σκέφτομαι τα χρήματα», συμπληρώνει και στη συνέχεια επαναλαμβάνει τη δική της εκδοχή της υπόθεσης. Δηλαδή ότι χτύπησε την πόρτα και είπε «Υπηρεσία δωματίου», και μετά ο Στρος – Καν όρμησε γυμνός από το μπάνιο. Εκείνη είπε συγγνώμη και πήγε να φύγει, αλλά εκείνος της είπε «Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη. Είσαι όμορφη» και της επιτέθηκε. «Είναι εδώ ο προϊστάμενός μου», του είπε για να φοβηθεί, της φάνηκε «σαν τρελός».

Υστερα από 15 περίπου λεπτά η Ντιάλο κατάφερε να βγει στον διάδρομο και λίγο αργότερα ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ βγήκε ντυμένος, τη χαιρέτισε με ένα νεύμα του κεφαλιού και έφυγε κοιτώντας μπροστά με τη βαλίτσα στο χέρι. «Μάρτυς μου ο Θεός, λέω αλήθεια. Από την καρδιά μου. Ο Θεός το ξέρει. Και αυτός το ξέρει», καταλήγει πάντα μελοδραματική η καμαριέρα, που είπε ότι θα καταθέσει αγωγή εις βάρος του Στρος – Καν. Κατά τα άλλα, δεν είχε ποτέ εραστές, μόνο φίλους, ναι δυστυχώς έκανε κάποια λάθη, όπως είπε στο ΑΒC.

«Πρόκειται για τσίρκο, για προσπάθεια υποδαύλισης της κοινής γνώμης, για πρωτοφανή εκστρατεία επηρεασμού των εισαγγελέων με δημόσιες σχέσεις και μέσα ενημέρωσης, αφού προηγουμένως έχει ομολογήσει τις προσπάθειές της να τους παραπλανήσει. Οι δικηγόροι της ξέρουν ότι θα χάσει κάθε ελπίδα για τη χρηματική αποζημίωση που ζητάει, όταν καταρρεύσουν οι κατηγορίες, όπως και πρέπει να συμβεί», ήταν η απάντηση των συνήγορων του Ντομινίκ Στρος – Καν, Γουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πολιτικός, που βρισκόταν σε κατ’ οίκον κράτηση, βαρύνεται με επτά κατηγορίες, μεταξύ αυτών για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση. Αφέθηκε ελεύθερος πριν από τρεις εβδομάδες με τον περιοριστικό όρο να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, όταν η μαρτυρία της Ντιάλο κατέρρευσε, όπως ομολόγησε ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς ο νεότερος, όταν διαπιστώθηκε ότι η καμαριέρα είχε πει ψέματα ότι τη βίασαν στη Γιουινέα, για να της χορηγήσουν άσυλο στις ΗΠΑ. Αυτό που την «έκαψε» όμως ήταν μαγνητοφωνημένη από τις αρχές συνομιλία της με φυλακισμένο έμπορο ναρκωτικών, στην οποία ακούγεται να λέει: «Μην ανησυχείς, ο τύπος έχει πολλά λεφτά, ξέρω τι κάνω». Οι ρεπόρτερ του «Νιούσγουικ» ισχυρίζονται τώρα ότι το νόημα των λέξεων της Ντιάλο είναι διαφορετικό, διότι οι εισαγγελείς δεν είχαν την πλήρη μετάφραση του τηλεφωνήματος από τη διάλεκτο φουλάνι, τη μητρική γλώσσα της καμαριέρας.

Οι συνήγοροι του κ. Στρος – Καν ζητούν να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Ενδιαμέσως, ο Ντέιβιντ Κούμπι, δικηγόρος της Γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν, η οποία έχει μηνύσει τον κ. Στρος – Καν για σεξουαλική επίθεση το 2003, συναντήθηκε με την Ντιάλο και «θαύμασε το θάρρος της». Ο Ντομινίκ Στρος – Καν έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της Μπανόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή