Δεύτερη αναβολή για τη δίκη του Στρος – Καν

Δεύτερη αναβολή για τη δίκη του Στρος – Καν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέα αναβολή, αυτή τη φορά για τις 23 Αυγούστου, αποφάσισε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης για τη δίκη του Ντομινίκ Στρος-Καν, προκειμένου να διερευνήσει έτι περαιτέρω τις εναντίον του καταγγελίες της 32χρονης καμαριέρας από τη Γουινέα, η οποία τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού. Με την αναβολή συμφωνούν και οι δικηγόροι του τέως ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, οι οποίοι απηύθυναν εκ νέου έκκληση προς το δικαστήριο να κλείσει την υπόθεση. Παράλληλα, πρόσωπο το οποίο φέρεται να γνωρίζει εκ των έσω την υπόθεση δήλωσε στο Ασοσιέιτεντ Πρες ότι η καμαριέρα, η Ναφισάτου Ντιάλο, συναντήθηκε χθες με τους εισαγγελείς, για πρώτη φορά αφότου αυτοί αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των ισχυρισμών της.

Η αλλαγή ημερομηνίας της δικάσιμου -ο Στρος-Καν επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα- έρχεται μετά μια περιπετειώδη εβδομάδα, καθώς η κ. Ντιάλο αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και με συνεντεύξεις της στο Newsweek και το ABC News να ζητήσει δικαιοσύνη. «Θέλω να πάει φυλακή», είπε. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν ειδικοί επί των νομικών θεμάτων, η κίνησή της αυτή περιπλέκει τα πράγματα για τους δικαστές της. Καθώς είναι η κυριότερη μάρτυρας σε μια ενδεχόμενη μελλοντική δίκη, έχει προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, τις οποίες οι δικηγόροι του κατηγορούμενου θα μπορούσαν να διερευνήσουν εξονυχιστικά και να βρουν αντιφάσεις και ανακολουθίες εις βάρος της. Ηδη, εκμεταλλευόμενοι τις συνεντεύξεις της, υπονόησαν ότι επιχειρεί να προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης και να τη χρησιμοποιήσει προς όφελός της. Στις συνεντεύξεις της, η κ. Ντιάλο έδωσε λεπτομερώς τη δική της εκδοχή στα γεγονότα της 14ης Μαΐου, λέγοντας ότι ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ την άρπαξε, αγνόησε τις παρακλήσεις της να σταματήσει, σήκωσε το φόρεμα της κι εκείνος κατέβασε το παντελόνι του και την εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα. Οπως και να έχει, μετά απ’ όλα αυτά, η υπόθεση περιπλέκεται και οι εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο, μετά τη συνάντησή τους με τον δικηγόρο της Γαλλίδας συγγραφέα, η οποία επίσης κατηγορεί τον Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού, το 2003, να συναντηθούν και με την ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή