Αναβαθμισμένη η νέα γενιά των MacBook Air

Αναβαθμισμένη η νέα γενιά των MacBook Air

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις εννέα μήνες μετά το λανσάρισμα της δεύτερης, και εμπορικά πετυχημένης, γενιάς notebook 11,6 και 13,3 ιντσών MacBook Air από την Apple, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την αναβάθμιση της σειράς, με την κυκλοφορία καινούργιων MacBook Air. Από τη μια πλευρά, οι νέοι notebook διατηρούν τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων μοντέλων, όπως το ενιαίο πλαίσιο από αλουμίνιο ή το εξαιρετικά λεπτό σχήμα και το μικρό βάρος, το οποίο δεν ξεπερνά τα 1,34 κιλά στις 13,3 ίντσες. Από την άλλη, περιλαμβάνουν εξαρτήματα που αυξάνουν κατακόρυφα τις επιδόσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple φρόντισε να εξοπλίσει τους νέους φορητούς της με τους επεξεργαστές Core i5 της Intel, οι οποίοι εξασφαλίζουν διπλάσιες ταχύτητες συγκριτικά με τους προκατόχους τους, διατηρώντας επιπλέον περιορισμένη την κατανάλωση ρεύματος – με αποτέλεσμα, τα δύο μοντέλα των 11,6 και 13,3 ιντσών να εξασφαλίζουν αντίστοιχα 5 και 7 ώρες λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση. Παράλληλα, τα MacBook Air διαθέτουν κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 3000, μνήμη RAM 2 ή 4 GB και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 64-256 GB (ανάλογα με το μοντέλο), ο οποίος μάλιστα δεν είναι κολλημένος στη μητρική.

Οσον αφορά τις υποδοχές που φιλοξενούν τα νέα notebook, η σημαντικότερη αναβάθμιση είναι η προσθήκη μιας θύρας Thunderbolt, η οποία εξασφαλίζει έως και 20πλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων σε σχέση με την τεχνολογία USB 2.0. Επιπλέον, η ίδια θύρα επιτρέπει στον χρήστη να συνδέσει τον υπολογιστή του με την 27 ιντσών Apple Thunderbolt Display. Τα notebook φέρουν επίσης θύρες USB και FireWire, όπως και δέκτες Wi-Fi και Βluetooth.

Ο βασικός νεωτερισμός ως προς τη σχεδίασή τους έχει να κάνει με το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο το οποίο διαθέτει έναν αισθητήρα ώστε να ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητά του. Και βέβαια, τα νέα MacBook Air συνοδεύονται από την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος OS X Lion της Αpple.

Τα νέα μοντέλα αναμένονται στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο, με τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα 1.049 ευρώ για το notebook των 11,6 ιντσών με RAM 2 GB και αποθηκευτικό χώρο 64 GB.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή