«Σύννεφα» πάνω από τον Πύργο του Λονδίνου

«Σύννεφα» πάνω από τον Πύργο του Λονδίνου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Υπάρχει πρόβλημα στον Πύργο του Λονδίνου και πέφτουν κεφάλια. Ο πρώην κυβερνήτης του πύργου ισχυρίζεται ότι απολύθηκε όταν αντέδρασε στον εκφοβισμό, την παραβίαση των κανόνων και την καλλιέργεια μαριχουάνας, στο κάστρο των 900 ετών. Ο υποστράτηγος Κιθ Σίμα απομακρύνθηκε τον Ιανουάριο και εμφανίστηκε χθες ενώπιον εργατικού δικαστηρίου, ισχυριζόμενος ότι απολύθηκε άδικα. Σε γραπτή δήλωσή του προς το δικαστήριο, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Daily Mail, ο Σίμα ισχυρίζεται ότι απολύθηκε επειδή «εναντιώθηκε στους εκφοβισμούς» και αποκάλυψε οικονομικές ατασθαλίες και καλλιέργεια κάνναβης στους κήπους του πύργου. Είπε ότι μετά τον διορισμό του το 2006 βρήκε «εντελώς απαράδεκτες» πρακτικές. Τα Ιστορικά Βασιλικά Παλάτια, το σώμα που διοικεί τον Πύργο, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σίμα και διατείνονται ότι δεν αποδεικνύονται από τη διεξαχθείσα έρευνα. Ο πύργος -πρώην βασιλική κατοικία και φυλακή, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα της βασιλείας- φρουρείται από 35 δεσμοφύλακες, γνωστούς ως Beefeaters, βετεράνους στρατιωτικούς, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές στολές της εποχής των Τυδώρ. Ξεναγούν τους τουρίστες στον πύργο και αφηγούνται τη μακρά ιστορία φυλακίσεων και εκτελέσεων -περιλαμβανομένου του αποκεφαλισμού της Αννας Μπολέιν, της δεύτερης συζύγου του βασιλιά Ερρίκου VIII. Ωστόσο, πιο πρόσφατα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο προσωπικό.

Το 2009 δύο άρρενες δεσμοφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, κατηγορούμενοι για παρενόχληση της Μόιρα Κάμερον, της πρώτης γυναίκας Beefeater. Αργότερα, ο ένας από τους δύο αποζημιώθηκε, όταν η διοίκηση συμφώνησε ότι κακώς τον απομάκρυνε. Ο Σίμα ισχυρίζεται ότι απολύθηκε όταν αντιτάχθηκε σ’ αυτήν την απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή