Αποχρωσεις

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανδρες αεροσυνοδοί για τον Στρος-Καν;

Μόνο άνδρες εξυπηρετούσαν τον Ντομινίκ Στρος-Καν στα συχνά ταξίδια του με την Air France, ώστε να αποφευχθεί το παραμικρό πρόβλημα από την αδυναμία του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ προς τις γυναίκες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμά της, η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, το οποίο ωστόσο διέψευσε εκπρόσωπος της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας. Κατηγορηματικά αρνητικοί ήταν και οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων για το ίδιο ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά, επικαλούμενη τους δικηγόρους της Ναφισάτου Ντιάλο -της καμαριέρας, η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού της- η εφημερίδα αναφέρει ότι σε ανώνυμη επιστολή, που έλαβαν, αποκαλύπτεται ότι πολιτική της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας ήταν να εξυπηρετείται αποκλειστικά από ανδρικό προσωπικό ο 62χρονος Γάλλος πολιτικός στα πολλά ταξίδια από και προς την Ευρώπη και την Αμερική.

Λυσιστράτη Κολομβίας

Από τα τέλη Ιουνίου, οι γυναίκες της Μπαρμπακόας, στην κεντρική Κολομβία, έχουν «σταυρώσει» τα πόδια κι αρνούνται να κάνουν σεξ, απαιτώντας να βελτιωθεί η ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής τους. Σε μια νέα εκδοχή της Λυσιστράτης, οι γυναίκες της απομακρυσμένης Μπαρμπακόας αρνούνται τον έρωτα, προκειμένου να επιτύχουν τον δικό τους πολιτικό στόχο: την επίτευξη καλύτερου, ασφαλέστερου οδικού δικτύου. Οι δρόμοι που οδηγούν από και προς την Μπαρμπακόας δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι, καθιστώντας ακόμη πιο επικίνδυνα τα έτσι κι αλλιώς επικίνδυνα ταξίδια διά μέσου βίαιων περιοχών. Η υφιστάμενη κατάσταση των δρόμων παρεμποδίζει την καθημερινή πρόσβαση των κατοίκων στις υγειονομικές και άλλες βασικές υπηρεσίες. «Εγώ προσωπικά είδα μια 23χρονη έγκυο να πεθαίνει μαζί με το αγέννητο παιδί της, μόνο και μόνο επειδή το ασθενοφόρο κόλλησε στον δρόμο», είπε η εκπρόσωπος του κινήματος, Μέριμπελ Σίλβα, προσθέτοντας ότι μετά απ’ αυτό οι γυναίκες της πόλης αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.

Αφήνει το Facebook

Αν και το Facebook παραμένει ο πρωταγωνιστής του Διαδικτύου, εν τούτοις η Ράντι, η αδελφή του ιδρυτή Μαρκ Ζούκεμπεργκ, και μέχρι πρότινος διευθύντρια του τομέα μάρκετινγκ, αποφάσισε να το εγκαταλείψει και να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία. Η απομάκρυνσή της φαίνεται να γίνεται υπό καλές συνθήκες, αν κρίνει κανείς από την ανταλλαγή των σχετικών μηνυμάτων, ανάμεσα στις δύο πλευρές, ήτοι τις ευχαριστίες του Facebook για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της Ράντι, αλλά και τις διαβεβαιώσεις εκείνης ότι θα παραμείνει πιστή υπέρμαχος, αν και από διαφορετικό μετερίζι. Οπως και να έχει, η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία είναι συνδεδεμένοι 750 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, εξακολουθεί όχι μόνο να ενώνει, αλλά και να διχάζει. Στην Ινδονησία, για παράδειγμα, όπου οι χρήστες του Διαδικτύου αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινά, οι θρησκευόμενοι κατηγορούν το Facebook ότι ευθύνεται τα μάλα για την αύξηση των… κυήσεων, στις μικρές ηλικίες, και δη εκτός γάμου!

Καλοντυμένη Κέιτ

Στη διεθνή λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του Vanity Fair φιγουράρει το όνομα της Κέιτ Μίντλετον, εν είδει και τυπικής αναγνώρισης του καλού της γούστου, ωσάν να μην έφθανε το γεγονός ότι γίνονται ανάρπαστα τα «συνολάκια», με τα οποία εμφανίζεται κατά καιρούς. Η δούκισσα του Κέμπριτζ λοιπόν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο καλοντυμένες γυναίκες του πλανήτη, ανάμεσα σε γνωστά ονόματα όπως η Καρολίνα του Μονακό και η Κάρλα Μπρούνι. Το Vanity Fair επικροτεί τις επιτυχημένες στυλιστικές επιλογές της νεαρής Κέιτ, κι επισημαίνει το εντυπωσιακό όντως ταίριασμα από μέρους της υψηλής μόδας με τα απλά καθημερινά ρούχα. Στη λίστα με τα πιο καλοντυμένα ζευγάρια φιγουράρουν για πρώτη φορά η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Τζάστιν Τιμπερλέικ, αλλά και ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

Εκλαψε και έζησε

Το έσωσε το κλάμα του. Ενα πρόωρα γεννημένο κοριτσάκι στη Βραζιλία, που θεωρήθηκε νεκρό και εστάλη για τα απαραίτητα στο νεκροτομείο, άρχισε ξαφνικά να κλαίει και επέστρεψε πάραυτα στο μαιευτήριο, για να μπει σε θερμοκοιτίδα, κερδίζοντας τη ζωή με το μόνο όπλο που διέθετε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή