Νεκρός και δεύτερος γιος του Καντάφι;

Νεκρός και δεύτερος γιος του Καντάφι;

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΙΠΟΛΗ. Κυβερνητικός αξιωματούχος διέψευσε χθες ότι σκοτώθηκε ο μικρότερος γιος του Λίβυου ηγέτη, ο 28χρονος ταξίαρχος Χαμίς Καντάφι, κατά τη διάρκεια νατοϊκής επιδρομής στη δυτική πόλη Ζλίταν.

«Είναι λάθος πληροφορία. Επινόησαν την είδηση για τον θάνατο του Χαμίς Καντάφι στη Ζλίταν, για να συγκαλύψουν τις δολοφονίες τους», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μουσά Ιμπραχήμ, στο Ρόιτερς. «Είναι ένα βρώμικο κόλπο για να καλύψουν τα εγκλήματά τους στη Ζλίταν και τη δολοφονία της οικογένειας Αλ Μαραμπίτ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των ανταρτών στη Βεγγάζη είχε δηλώσει ότι ανάμεσα στους 33 κυβερνητικούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια νατοϊκής επιχείρησης στη Ζλίταν, βρισκόταν και ο Χαμίς Καντάφι, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του πατέρα του. Ο εκπρόσωπος των ανταρτών επικαλέστηκε πράκτορες στις τάξεις των δυνάμεων του Καντάφι. Κάτι που, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει επισήμως το ΝΑΤΟ, ούτε όμως και το Παρίσι, από τις ηγετικές δυνάμεις στις νατοϊκές επιχειρήσεις.

Η επαλήθευση του θανάτου του Χαμίς Καντάφι θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην αντίσταση του καθεστώτος και την παραμονή του Λίβυου ηγέτη στην εξουσία. Η 32η ταξιαρχία, της οποίας ηγείται ο υιός Καντάφι, λέγεται ότι είναι η πιο αποτελεσματική στρατιωτική μονάδα και κομβικής σημασίας για τον κυβερνητικό μηχανισμό ασφαλείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λέγεται ότι σκοτώθηκε ο Χαμίς: τα αραβικά Μέσα μετέδωσαν τον Μάρτιο ότι ο Χαμίς σκοτώθηκε σε επίθεση καμικάζι πιλότου. Αν πάντως έχει σκοτωθεί, θα είναι ο δεύτερος γιος που χάνει ο Καντάφι από την έναρξη της εξέγερσης κατά της μακράς εξουσίας του στη Λιβύη, τον Φεβρουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή