Αποχρωσεις

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτοκινητικό ο «Μίστερ Μπιν»

Η αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα έστειλε τον «Μίστερ Μπιν» στο νοσοκομείο. Αν και στη γνωστή κωμική σειρά κυκλοφορεί μ’ ένα απλό «Μίνι», ο Ρόουαν Ατκινσον προτιμά στην προσωπική του ζωή πιο γρήγορα αυτοκίνητα, όπως η αεροδυναμική MacLaren, με τελική 360 χλμ./ώρα. Ο 56χρονος ηθοποιός έχασε τον έλεγχο του πανάκριβου αγωνιστικού αυτοκινήτου του, βγήκε από τον δρόμο, προσέκρουσε σε δένδρο και πήρε φωτιά. Ευτυχώς για τον ίδιο, πρόλαβε και βγήκε εγκαίρως απ’ το αυτοκίνητο, όπως μετέδωσαν τα βρετανικά Μέσα και, τραυματισμένος ελαφρά στον ώμο, περίμενε μαζί μ’ έναν άλλο οδηγό, που του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, στην άκρη του δρόμου, έως ότου έρθει το ασθενοφόρο. Είναι το δεύτερο ατύχημα του Ατκινσον με τη MacLaren, ένα απ’ τα γρηγορότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, την οποία απέκτησε το 2008.

Υγιείς με ποδήλατο

Μπορεί η πρακτική τού «πάρε κι εσύ ένα ποδήλατο», που εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, να αποσκοπούσε κυρίως στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, αποδεικνύεται ωστόσο σωτήρια για την καλή υγεία του ποδηλάτη, αλλά και το περιβάλλον. Κι επ’ αυτού έχουν να καταθέσουν στοιχεία οι επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικών Ερευνών, στη Βαρκελώνη, όπου μια τέτοια πρακτική λειτουργεί από το 2007. Μετά από σχετικούς μαθηματικούς συσχετισμούς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χρήση του ποδηλάτου είχε ως αποτέλεσμα την κατά 9.000 τόνους μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων από διοξείδιο του άνθρακα, κάθε χρόνο και το σώσιμο 12 ανθρώπινων ζωών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) συστήνει τουλάχιστον 150 λεπτά ελαφράς άσκησης την εβδομάδα για τους ενηλίκους κι αυτό μπορεί να γίνει είτε με 30λεπτο βάδισμα πέντε φορές την εβδομάδα είτε με καθημερινή ποδηλασία, από και προς τον τόπο εργασίας των κατοίκων.

Παρίσι για απιστίες

Το Παρίσι είναι ο ιδανικός τόπος για να ζήσει κανείς έναν παράνομο έρωτα, συμφωνεί η πλειοψηφία των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, στην Ευρώπη. Το 52% των ερωτηθέντων, σε σχετική έρευνα, ανέφεραν ότι θα επέλεγαν τη γαλλική πρωτεύουσα για να ζήσουν μια ερωτική εμπειρία, στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, χωρίς τον/τη μόνιμο σύντροφό τους. Ακολουθούν το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο, η Γενεύη και το Βερολίνο. Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα που διοργανώνει online απιστίες, Gleeden.com, η οποία και διεξήγαγε την έρευνα, η μοναξιά, η αίσθηση της ελευθερίας, όταν βρίσκεται κανείς μακριά από το σπίτι του, και η ανάγκη να κρατηθεί μυστική η παράνομη σχέση, είναι από τους πρώτους λόγους που επικαλέστηκαν οι ερωτηθέντες για την επιλογή τους να ζήσουν έναν παράνομο έρωτα, στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού.

Γκοτιέ της κουζίνας

Αν το φαγητό του δεν δημιουργεί την επιθυμία για έρωτα, τότε δεν αξίζει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Γκοτιέ της κουζίνας, ο 32χρονος Αλεξάντρ Γκοτιέ, διάσημος σεφ, οι γεύσεις του οποίου σκανδαλίζουν από τη μια άκρη της Γαλλίας μέχρι την άλλη και όχι μόνο. «Είμαι στα βόρεια της Γαλλίας, αλλά και στον νότο του Λονδίνου, στις Βρυξέλλες, στο Αμστερνταμ», όπως αστειεύεται και ο ίδιος. Στο εστιατόριό του, το La Grenouillere, σερβίρει λεπτές συνταγές, έτσι μαγειρεμένες ώστε να διεγείρουν τους πελάτες με τις «άγριες» γεύσεις τους. Ο νεαρός σεφ έμαθε την τέχνη από τον πατέρα του και το εστιατόριό του στον γαλλικό Βορρά λειτουργεί από το 1900, αλλά εκείνος προτιμά πιο προχωρημένες και τολμηρές γεύσεις για τους πελάτες, αφήνοντας τις παραδοσιακές του πατέρα του για τους λιγότερο απαιτητικούς.

Σωτήρες αστακών

Οι βουδιστές μοναχοί έκαναν την καλή τους πράξη κι έσωσαν τη ζωή 534 ζωντανών αστακών στη Μασαχουσέτη. Η ομάδα των ευσεβών μοναχών αγόρασε τους αστακούς από ένα αλιευτικό, μόνο και μόνο για να τους απελευθερώσει ξανά στη θάλασσα και να μην καταλήξουν στο πιάτο και το στομάχι κάποιου καλοφαγά. Η απελευθέρωση των αστακών έγινε στις 3 Αυγούστου, επέτειο της πρώτης διδασκαλίας του Βούδα, σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, οπότε και τριπλασιάζεται σε σημασία κάθε καλή πράξη. Οι βουδιστές μοναχοί του Κέντρου Θιβετιανών Σπουδών Kurukulla, στο Μένφορντ, βόρεια της Βοστώνης, συνηθίζουν τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες αποτελούν κομμάτι της πίστης τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή