Ποιότητα και δημιουργικότητα

Ποιότητα και δημιουργικότητα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot WX30 που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Sony ανήκει στην κατηγορία των super-compact μοντέλων, αφού το εξαιρετικά συμπαγές «σώμα» της εγγυάται πως ο κάτοχός της θα μπορεί να την έχει πάντοτε μαζί του. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία καταφέρνει να «προικίσει» μία μηχανή τόσο μικρού μεγέθους με πραγματικά πλούσιες δυνατότητες απεικόνισης – όπως λήψη εικόνων ποιότητας DSLR, καταγραφή βίντεο σε ανάλυση Full HD ή φωτογράφιση σε τρεις διαστάσεις. Με την ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώνει μάλιστα πως στην WX30 έχει ενσωματώσει επίσης μία πρωτοποριακή λειτουργία επεξεργασίας εικόνας, η οποία για πρώτη φορά εξασφαλίζει υψηλό ψηφιακό ζουμ χωρίς υποβάθμιση της ανάλυσης της εικόνας.

Καθώς όλες αυτές οι δυνατότητες εξαρτώνται κατ’ αρχάς από το πόσο πλούσια οπτική πληροφορία συλλέγει η συσκευή, η Sony φρόντισε να εξοπλίσει την καινούργια Cyber-shot με έναν αισθητήρα Exmor R CMOS ανάλυσης 16,2 megapixel – ώστε, εκτός από την αποτύπωση των παραμικρών λεπτομερειών στις φωτογραφίες, να επιτυγχάνει επίσης υψηλές επιδόσεις στη λήψη βίντεο, με ανάλυση Full HD σε φορμά AVCHD. Ο Exmor κρατά επιπλέον χαμηλά τα επίπεδα θορύβου ακόμη και σε περιβάλλον με ελλιπή φωτισμό, είτε πρόκειται για βίντεο είτε για στατικές λήψεις. Ενώ, χάρις στον ευρυγώνιο φακό των 25 mm, η WX30 είναι ιδανική για ομαδικές φωτογραφίες ή για την απαθανάτιση τοπίων.

Ο φακός προσφέρει επίσης οπτικό ζουμ 5x και, για ακόμη μεγαλύτερη μεγέθυνση, ο χρήστης μπορεί να καταφύγει στο ψηφιακό ζουμ έως και 10x. Οπως προαναφέραμε, η Sony χρησιμοποίησε στη μηχανή την καινοτόμο τεχνολογία της «By Pixel Super Resolution», που διατηρεί την πλήρη ανάλυση (16,2 megapixel) των φωτογραφιών ακόμη και σε αυτή την περίπτωση. Η ίδια τεχνολογία έχει ακόμη μία θετική συνέπεια, αφού βελτιώνει τις φωτογραφίες που λαμβάνονται παράλληλα με την εγγραφή βίντεο. Ετσι, κατά τη διάρκεια καταγραφής κινούμενης εικόνας, ο χρήστης μπορεί να τραβά παράλληλα φωτογραφίες, σε ανάλυση 12 megapixel.

Οι πρωτοποριακές λειτουργίες της WX30 δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς η επιλογή «3D Still Image» δίνει τη δυνατότητα για αποτύπωση τρισδιάστατων εικόνων, αν και η μηχανή διαθέτει ένα ζευγάρι φακών γι’ αυτό τον σκοπό. Επίσης, η λειτουργία «Picture Effect» επιτρέπει την απευθείας προσθήκη μιας σειράς από εφέ στις εικόνες, χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους λογισμικό επεξεργασίας, πατώντας απλώς το κλείστρο. Και, για τον εύκολο χειρισμό όλων αυτών των λειτουργιών, το εν λόγω μοντέλο διαθέτει ευρεία οθόνη αφής, με μέγεθος 3 ίντσες. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή