Συντομα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Facebook

Πόρταλ για μικρές επιχειρήσεις

Ενα πόρταλ ειδικά για μικρές επιχειρήσεις δημιούργησε πριν από λίγες ημέρες το Facebook, στο οποίο ανάρτησε μία σειρά από κατατοπιστικές συμβουλές για το πώς μία εταιρεία θα καταφέρει να εκμεταλλευθεί όσον το δυνατόν καλύτερα τις ευκαιρίες μάρκετινγκ που προσφέρει η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ετσι, μέσα από το πόρταλ, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχύσει την online παρουσία της εταιρείας του μέσα στην πλατφόρμα, όπως και για το πώς θα δημιουργήσει πετυχημένες στοχευμένες διαφημίσεις ή θα προσελκύσει περισσότερους «φίλους». Η κίνηση του Facebook ερμηνεύθηκε από πολλούς αναλυτές ως μία προσπάθεια να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από το κοινωνικό δίκτυο της Google, καθώς προς το παρόν τουλάχιστον το Google+ δεν επιτρέπει τη δημιουργία εταιρικών προφίλ.

Μozilla

Λειτουργικό για «έξυπνα» κινητά

Το δικό της λειτουργικό σύστημα για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στο μέλλον το ίδρυμα Mozilla, το οποίο μέχρι σήμερα είναι γνωστό κυρίως για το Firefox, το διάσημο πρόγραμμα περιήγησης που έχει αναπτύξει. Το λειτουργικό θα έχει την ονομασία Boot To Gecko (B2G), καθώς θα χρησιμοποιεί την μηχανή Gecko στην οποία βασίζεται ο φυλλομετρητής, ενώ θα εξασφαλίζει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός smartphone – όπως σύνδεση στο Διαδίκτυο, διαχείριση των τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων και εκτέλεση εφαρμογών.

Ρanda Security

Συμβουλές για ασφαλές Ιντερνετ

Επειδή οι διακοπές του καλοκαιριού σημαίνουν για τα παιδιά και περισσότερες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ασφάλειας Panda Security ανάρτησε στην ειδική ιστοσελίδα της «Internet in Safe Hands» (http://protectyourfamily.pandasecurity.com/gr) έναν κατάλογο ειδικά για νέους και γονείς, με συμβουλές για ασφαλή χρήση του Ιντερνετ. Μεταξύ άλλων, η Panda Security συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες που μοιράζεται κανείς μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, χρήση εφαρμογών parental control, αποφυγή των κοινόχρηστων δικτύων Wi-Fi και άμεση διαγραφή από το ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο των μηνυμάτων άγνωστης προέλευσης που υπόσχονται εξωφρενικά φθηνές διακοπές ή άλλες εξωπραγματικές προσφορές. Στην ίδια σελίδα μπορεί κάθε χρήστης να βρει ακόμη σημαντικές πληροφορίες για το πώς θα προφυλαχθεί από τους ιούς, αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρεί στις ηλεκτρονικές του αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή