Δεν αλλάζει η πολιτική ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Δεν αλλάζει η πολιτική ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τους φόβους για νέα δυναμική εμφάνιση των Ταλιμπάν, εξαιτίας της κατάρριψης μεταγωγικού ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν και τον θάνατο 31 μελών της επίλεκτης ομάδας κομάντος SEALS του αμερικανικού ναυτικού, προσπάθησε να διαλύσει ο πρόεδρος Ομπάμα, τονίζοντας στις δηλώσεις του ότι η αμερικανική στρατηγική στο Αφγανικό δεν θα αλλάξει. Η συντριβή του Σινούκ το Σάββατο ήταν ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια για τους συμμάχους στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Τη γραμμή του προέδρου επανέλαβε και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα, λέγοντας ότι «όσο βαρύ και να ήταν το πλήγμα που δεχθήκαμε το Σάββατο, θα ήταν ακόμη πιο τραγικό εάν επιτρέπαμε στην τραγωδία αυτή να μας παρασύρει μακριά από τον στόχο μας που παραμένει η πάταξη της Αλ Κάιντα».

Στο μεταξύ, πάνω από 200 Αφγανοί έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων και απέκλεισαν τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες της αφγανικής πρωτεύουσας χθες κοντά στο προεδρικό μέγαρο, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία τριών μελών της νομαδικής φυλής Κούτσι.

Οι τρεις άτυχοι νομάδες σκοτώθηκαν από τα πυρά ιδιωτικών φρουρών μεγάλου εργοταξίου έξω από την Καμπούλ, που πρόκειται να στεγάσει συγκρότημα κατοικιών και ανήκει στην οικογένεια επιφανούς βουλευτή.

Οι Κούτσι είναι κτηνοτρόφοι νομάδες της γλωσσικής ομάδας των Παστούν και αριθμούν περισσότερα από 2 εκατομμύρια μέλη σε όλο το Αφγανιστάν. Το 2010, βίαιες συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει στην Καμπούλ μεταξύ νομάδων Παστούν και Χαζαρά, για τον έλεγχο βοσκοτόπων στα κεντρικά υψίπεδα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή