Αποχρωσεις

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία αγελάδα δημόσιος κίνδυνος

Θα ανταποκριθεί η τροφαντή Υβόννη στο κάλεσμα του κραταιού Ερνστ; Το ερώτημα απασχολεί τα μάλα τους Γερμανούς, οι οποίοι αδημονούν για τη σωτηρία της Υβόννης, της τροφαντής αγελάδας, η οποία βρήκε πόρτα ανοιχτή και το έσκασε από τη φάρμα της, στο χωριό Μίλντορφ της Βαυαρίας, ήδη από τον Μάιο. Εκτοτε απολαμβάνει την ελευθερία της στους γύρω αγρούς, όπου όμως κινδυνεύει από τους κυνηγούς και την αστυνομία, που έχουν πάρει άδεια να την πυροβολήσουν καθώς αποτελεί «δημόσιο κίνδυνο». Και κρίθηκε ως τέτοιος, όταν εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά από ένα περιπολικό, βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες του. Οι φιλόζωοι προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να την κάνουν να επιστρέψει στη φάρμα, ώστε να σώσουν τη ζωή της. Εφεραν στο δάσος την καλύτερη φίλη της, τη Βάλτραουντ και το μοσχαράκι της, αλλά, φευ, εκείνη δεν επιστρέφει.

Φόρεμα από μπαλόνια

Ενα φόρεμα φτιαγμένο από μπαλόνια; Ενα νυφικό από μπαλόνια; Και όμως, η 35χρονη σχεδιάστρια από την Ιαπωνία Rie Hosokai ασχολείται μ’ αυτό το είδος… υψηλής ραπτικής, την τελευταία δεκαετία. Η τελευταία της δημιουργία, ένα φόρεμα φτιαγμένο όλο στο χέρι από 200 μπαλόνια, κέρδισε το βραβείο «The Millennium Jam» στο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ μπαλονιών, που πραγματοποιείται στο Βέλγιο. Τα μπαλόνια που χρησιμοποιεί για τις δημιουργίες της είναι φουσκωμένα και «ραμμένα» μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις, οριζόντια και κάθετα, ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορούν να φορεθούν κάλλιστα για 24 ώρες, πριν αρχίσουν να ξεφουσκώνουν, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή την υγρασία. Και αν το κόστος κατασκευής τους είναι μικρό, αφού πόσο μπορεί να κοστίζει ένα απλό μπαλόνι, πωλούνται πανάκριβα από 150.000 μέχρι και 300.000 γιεν, ενώ ένα νυφικό της πωλήθηκε έναντι ενός εκατομμυρίου γιεν! Ξεκίνησε την καριέρα της ως ανθοπώλις, πριν προχωρήσει στις καλλιτεχνικές κατασκευές από μπαλόνια και καταλήξει στο Daisy Balloon, τον πρώτο οίκο μόδας μπαλονιών.

Κοκαΐνη Γουάινχαουζ

Οι έμποροι ναρκωτικών στη Βραζιλία βρήκαν στο πρόσωπο της Εϊμι Γουάινχαουζ το καλύτερο μέσο, για να προωθήσουν τη θανατηφόρο «πραμάτεια» τους. Οι Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, συσκευασμένη σε σακουλάκια με τη φωτογραφία της 27χρονης τραγουδίστριας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, τον περασμένο μήνα. Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια του θανάτου της, πιθανότατα πέθανε από υπερβολική δόση, καθώς ήταν γνωστό ότι ήταν εξαρτημένη από τα ναρκωτικά. Τα σακουλάκια με τη φωτογραφία της και το ανορθόγραφα γραμμένο όνομά της, «Αmy House», πωλούνταν στις φτωχογειτονιές ακόμη και για έξι δολάρια, όπως είπε ένας από τους αστυνομικούς που πραγματοποίησαν την έφοδο στην παραγκούπολη Μανγκίνος, όπου και βρέθηκε το παράνομο εμπόρευμα. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης σακουλάκια με μαριχουάνα και κρακ με φωτογραφίες του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Μπάλντουιν δήμαρχος;

Ο Αλεκ Μπάλντουιν το σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει ρόλο στην πολιτική και μάλιστα να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Αλλά αργότερα, μετά το 2013, καθώς όπως αποκάλυψε στους «Νιου Γιορκ Τάιμς», δεν τον παίρνει ο χρόνος για την επόμενη αναμέτρηση. Προηγουμένως, σκοπεύει να μελετήσει τα της πολιτικής, να εντρυφήσει στις απαιτήσεις του δημαρχιακού αξιώματος. Ο 53χρονος ηθοποιός σχεδιάζει επίσης να εγκατασταθεί μόνιμα στην πόλη, καθώς σήμερα ζει στο Λονγκ Αϊλαντ, αν και έχει ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Μανχάταν, τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι σχετικές φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν τον Ιούνιο, όταν ο Δημοκρατικός βουλευτής Αντονι Βάινερ της Νέας Υόρκης βγήκε από το κάδρο του υποψήφιου δημάρχου, μετά την ομολογία του ότι έστειλε άσεμνες φωτογραφίες του μέσω Ιντερνετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή