ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Η χρήση κοκαΐνης πιθανό αίτιο θανάτου του πάστορα Τιμς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη χρήση κοκαΐνης στρέφονται τώρα οι αρχές ως πιθανό αίτιο θανάτου του πάστορα Ζάκαρι Τιμς, το πτώμα του οποίου βρέθηκε την Παρασκευή σε δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου «W» στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην τσέπη του 42χρονου βρέθηκε συσκευασμένη ποσότητα λευκής σκόνης, που εικάζεται ότι είναι κοκαΐνη. Ο Τιμς ίδρυσε την εκκλησία New Destiny στο Ορλάντο με τη σύζυγό του Ρίβα το 1996, ενώ το εκκλησίασμα του Τιμς ξεπερνά σήμερα τους 8.000 πιστούς. Το 2009, ο πάστορας χώρισε με τη σύζυγό του, αφού ομολόγησε εξωσυζυγική σχέση με καλλιτέχνιδα του στριπ-τιζ.

ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΣΑΛΕΧ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Σύντομα θα επαναπατριστεί

ΣΑΝΑΑ. Ο πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντουλά Σαλέχ, ο οποίος παραμένει στη Σαουδική Αραβία από τον περασμένο Ιούνιο μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, υποστήριξε χθες ότι σύντομα θα έχει επαναπατριστεί. «Αν η αντιπολίτευση επιθυμεί πραγματικά τον τερματισμό της κρίσης μπορεί να προσφύγει άμεσα στις κάλπες», δήλωσε ο κ. Σαλέχ, μιλώντας σε απευθείας σύνδεση από το Ριάντ σε πάνω από 6.000 υποστηρικτές του, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε συνεδριακό κέντρο στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα. «Ενα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτοαποκαλείται κόμμα του Ισλάμ», συνέχισε ο ίδιος. «Ποιανού Ισλάμ;» διερωτήθηκε, αναφερόμενος στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, Ισλάχ. «Θα σας δω σύντομα στη Σανάα», υποσχέθηκε ο κ. Σαλέχ, κλείνοντας την ομιλία του.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΔΕΣΜΟ ΜΕ 16ΧΡΟΝΗ

Παραιτήθηκε ο Μπέτιχερ

ΚΙΕΛΟ. Με δάκρυα στα μάτια παραιτήθηκε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, Κρίστιαν φον Μπέτιχερ, από υποψήφιος πρωθυπουργός του Σλέσβιχ Χολστάιν, μετά την αποκάλυψη ότι διατηρούσε δεσμό με 16χρονο κορίτσι, το οποίο γνώρισε στο Facebook. Η απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του θώκου ελήφθη εννέα μήνες πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το κυβερνών κόμμα της Αγκελα Μέρκελ, που έχει ήδη υποστεί αλλεπάλληλες ήττες στις τελευταίες τοπικές αναμετρήσεις. Στο μεταξύ ο ταμπλόιντ Τύπος της χώρας ασχολείται με τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες της σχέσης. Αποκαλύπτει για παράδειγμα ότι ο πολιτικός και η ανήλικη έκαναν σεξ στο πρώτο ραντεβού και πως το ειδύλλιο δεν ήταν επιπόλαιο, αλλά «αληθινός έρωτας».

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΧΑΖΑΡ

Διαδηλώσεις σε ινδικές πόλεις

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Εκδηλη λαϊκή οργή και διαδηλώσεις σε πολλές ινδικές πόλεις προκάλεσε η σύλληψη του Ανα Χαζάρ, ακτιβιστή κατά της διαφθοράς, λίγες μόνον ώρες προτού ξεκινήσει την απεργία πείνας ώς τον θάνατο. Στόχος της προσπάθειάς του η ψήφιση αυστηρότερης νομοθεσίας για την πάταξη της διαφθοράς. Εκτός από τον ίδιο συνελήφθησαν και κρατούνται 1.500 οπαδοί του, οι οποίοι, ωστόσο, αναμένονταν να αφεθούν ελεύθεροι. Στο Νέο Δελχί, κάποιοι φιλικώς προσκείμενοι στον Χαζάρ επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, ενώ άλλοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο. Ο Χαζάρ αποτελεί σημαντική «ενόχληση» για την ινδική κυβέρνηση που μαστίζεται από οικονομικά σκάνδαλα. Σε πρόσφατη ομιλία του αποκάλεσε «κωμική» την ισχύουσα νομοθεσία κατά της διαφθοράς και χαρακτήρισε την προσπάθειά του «δεύτερο πόλεμο για ανεξαρτησία».

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ

Συνομιλίες Μπρέιβικ

ΟΣΛΟ. Πρόσβαση στις μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του πελάτη του ζήτησε χθες ο Γκέιρ Λίπσταντ, δικηγόρος του Νορβηγού μακελάρη, Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. «Υπάρχει κάποια αβεβαιότητα όσον αφορά το τι ειπώθηκε στις κλήσεις ανάμεσα στον Μπρέιβικ και αυτόν που μίλησε από τις υπηρεσίες άμεσης δράσης», δήλωσε ο κ. Λίπσταντ. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Λίπσταντ είχε αποκαλύψει πως ο Μπρέιβικ πραγματοποίησε δέκα κλήσεις προς τις αρχές από το νησί Ουτόγια, όπου σκότωσε 69 ανθρώπους. «Ο Μπρέιβικ ήθελε να παραδοθεί 28 λεπτά πριν από τη σύλληψή του, αλλά δεν κατόρθωσε να βγάλει γραμμή καθώς το τηλεφωνικό δίκτυο ήταν υπερφορτωμένο», ισχυρίστηκε ο κ. Λίπσταντ. «Εν τέλει βρήκε κάποιον, αλλά όταν δεν έλαβε επαρκή απάντηση συνέχισε να πυροβολεί», κατέληξε.

ΑΠΟ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ SHELL ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου

ΓΛΑΣΚΩΒΗ. Ο πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell επιβεβαίωσε χθες ότι η διαρροή αργού πετρελαίου από αγωγό της, ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα, συνεχίζεται. «Η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει έχει πλέον μειωθεί στα δύο βαρέλια ημερησίως», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC, o τεχνικός διευθυντής των επιχειρήσεων εξόρυξης της Shell στην Ευρώπη, Γκλεβ Σέιλι. Ο τελευταίος παραδέχθηκε ότι η διαρροή είχε ξεκινήσει δύο μέρες πριν το παραδεχτεί η εταιρεία το περασμένο Σάββατο και δικαιολογήθηκε, υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα εντοπίστηκε σε περίπλοκη υποθαλάσσια υποδομή. Συνολικά 216 τόνοι πετρελαίου έχουν διαρρεύσει στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με τον κ. Σέιλι, το σφράγισμα ενός φρέατος έχει συμβάλει στη σημαντική μείωση της διαρροής. Η Shell, πάντως, δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσει πότε ακριβώς θα σταματήσει η διαρροή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή