Αποχρωσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γυμνός φεμινισμός στο Κίεβο

Γυμνόστηθες, σκαρφαλωμένες στην οροφή αστυνομικής κλούβας, διαμαρτυρήθηκαν χθες στο Κίεβο δύο φεμινίστριες, οι οποίες απέρριψαν ως άδικη τη δίκη της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, γνωστής επίσης για ακραίους χειρισμούς τουλάχιστον πολιτικών ζητημάτων. Οι δύο ξανθές, μέλη της οργάνωσης Femen, αφού επέδειξαν τα κάλλη τους στην αστυνομία και στους άλλους συγκεντρωθέντες οπαδούς της κ. Τιμοσένκο, ηγέτιδος της Πορτοκαλί Επανάστασης, απομακρύνθηκαν μαινόμενες από τους αστυνομικούς οι οποίοι τις συνέλαβαν. «Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους εγκληματίες», κραύγαζαν, την ώρα που οι αστυνομικοί τις τραβούσαν από τα πόδια για να τις κατεβάσουν από το όχημα. Η διαμαρτυρία πρόσθεσε μια κωμική νότα στη δίκη της κ. Τιμοσένκο, η οποία κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο αγοράς φυσικού αερίου, που υπεγράφη το 2009 όταν η ίδια ήταν πρωθυπουργός.

Σεξ εν πτήσει

Μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης περιλαμβάνει το πρόγραμμα ψυχαγωγίας των επιβατών ορισμένων αεροσκαφών της αυστραλιανής εταιρείας Qantas. Οσοι επιλέγουν τις εν λόγω πτήσεις μπορούν να απολαύσουν μια 50λεπτη γαλλική ταινία με θέμα τα μυστικά του γυναικείου οργασμού, από την οποία δεν λείπουν εικόνες γυμνών εραστών. Το πλήρωμα, αν ζητηθεί από γονείς, μπορεί να εμποδίσει την παρακολούθηση της ταινίας από τις θέσεις ανηλίκων, διαβεβαίωσε η εταιρεία.

Για τον Ελβις

Αμερικανοί αφοσιωμένοι θαυμαστές, 60άρηδες ή πολύ νεώτεροι, θλιμμένες γυναίκες, επισκέπτες από την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και άλλες χώρες, σωσίες με άψογες φαβορίτες ή απλώς οπαδοί με μαύρα γυαλιά και λευκά παντελόνια, όλοι συνέρρευσαν κατά χιλιάδες στο Μέμφις για τον εορτασμό της 34ης επετείου από τον θάνατο του Ελβις Πρίσλεϊ. «Ο,τι καλύτερο σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι να βλέπω νέους οπαδούς, οι οποίοι δεν είχαν καν γεννηθεί όταν ο βασιλιάς του ροκ εντ ρολ πέθανε στις 16 Αυγούστου του 1977», δήλωσε ορκισμένος θαυμαστής. Οι οργανωτές του ετήσιου προσκυνήματος προέβλεψαν για φέτος την εμφάνιση έως και 30.000 ατόμων, ενώ του χρόνου αναμένονται έως και 75.000.

Στη μνήμη Τζάκσον

Υπέρ της πραγματοποίησης της μεγάλης συναυλίας προς τιμήν του Μάικλ Τζάκσον, στις 8 Οκτωβρίου στη Βρετανία, τάχθηκε εκ νέου η μητέρα του εκλιπόντος καλλιτέχνη, Κάθριν Τζάκσον, παρά την κριτική που ασκούν δύο άλλοι γιοι της. Η ντίβα της ποπ Κριστίνα Αγκιλέρα, ο μύθος της Μόταουν Σμόκι Ρόμπινσον και ο τραγουδιστής Σι Λο Γκριν έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχουν στη μαζική συναυλία, αν και οι αδελφοί Ράντι και Τζερμέν εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η οικογένεια, επιμένουν, θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην επερχόμενη δίκη του ιατρού του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, που αρχίζει στις 26 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες. «Καταλαβαίνω πώς νιώθουν», δήλωσε η Κάθριν Τζάκσον στο CNN. «Αλλά αυτό είναι μια εκδήλωση για τη μνήμη του γιου μου και το υποστηρίζω».

Γάμος στη Νέα Υόρκη

Στις 31 Αυγούστου, ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας της Μαλαισίας, σχεδιάζει να παντρευτεί με τον σύντροφό του ο πρώτος δηλωμένος γκέι ιερέας της χώρας και συνιδρυτής μιας φιλικής προς τους ομοφυλόφιλους χριστιανικής εκκλησίας στην Κουάλα Λουμπούρ, που έχει καταδικαστεί από άλλες συντηρητικές θρησκευτικές οργανώσεις. Αφού εγκατέλειψε τη μουσουλμανική Μαλαισία, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με 20ετή κάθειρξη, ο 41 ετών ιερέας, Ουιάνγκ Γουέν Φενγκ, διεξάγει τον αγώνα του από τη Νέα Υόρκη, όπου και θα γίνει ο γάμος με τον Αμερικανό αγαπημένο του, λίγες εβδομάδες αφότου νομιμοποιήθηκε η ένωση ομοφυλοφίλων στην αμερικανική πολιτεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή