Σύροι συλληφθέντες σε στάδιο

Σύροι συλληφθέντες σε στάδιο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΜΑΝ. Ανδρες των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος Ασαντ, υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης του συριακού στρατού, πραγματοποιούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εφόδους σε σπίτια των σουνιτικών συνοικιών της Λατάκειας. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτόπτες μάρτυρες, εκατοντάδες συλληφθέντες οδηγούνταν στο εθνικό στάδιο της πόλης, καθώς οι φυλακές και τα κέντρα κράτησης στην ευρύτερη περιοχή είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτα. Την ίδια στιγμή και ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, προειδοποίησε χθες ότι αν η αιματοχυσία συνεχιστεί το πρόβλημα της Συρίας θα αποκτήσει περιφερειακές διαστάσεις και στην περίπτωση αυτή η Αγκυρα δεν θα μείνει αμέτοχη, η Ρωσία απέρριψε, εμμέσως πλην σαφώς, το αμερικανικό αίτημα για διακοπή των πωλήσεων όπλων προς τη Δαμασκό.

«Οι στρατιώτες επιβιβάζουν σε λεωφορεία εκατοντάδες συλληφθέντες, κυρίως από το παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων της Αλ Ραμέλ, και τους οδηγούν στο εθνικό στάδιο της πόλης», αποκάλυψε κάτοικος της πόλης στο Ρόιτερς. Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι δεκάδες τανκς παραμένουν παρατεταγμένα στην παραλιακή λεωφόρο της Λατάκειας, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε λόγο για κατεδαφίσεις δεκάδων σπιτιών στην Αλ Ραμέλ. Η συγκεκριμένη συνοικία της Λατάκειας χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50 από Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Μολονότι το καθεστώς Ασαντ φιλοξενεί την εξόριστη πολιτική ηγεσία της Χαμάς, αρκετοί Παλαιστίνιοι πρόσφυγες φέρεται να έχουν λάβει μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών. Ενα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Λατάκειας ανήκει στη μειονότητα των Αλεβιτών μουσουλμάνων, όπως και ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ Ασαντ. Σε ορισμένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο που «ανέβηκαν» χθες στο Διαδίκτυο, Αλεβίτες υποστηρικτές του καθεστώς Ασαντ εμφανίζονται να υποδέχονται με ζητωκραυγές τους στρατιώτες.

Στο διπλωματικό πεδίο, παράλληλα, το Κρεμλίνο κατέστησε χθες ξεκάθαρο ότι δεν προτίθεται να διακόψει τις πωλήσεις όπλων προς τη Συρία. «Δεν έχουν ανακοινωθεί κυρώσεις σε βάρος της Συρίας και επιπλέον δεν έχουμε λάβει κάποια κυβερνητική εντολή που να αιτιολογεί τη μη τήρηση των συμβατικών μας υποχρεώσεων», τόνισε ο διευθυντής της Rosoboroexport, της μεγαλύτερης ρωσικής οπλοβιομηχανίας, Ανατόλι Ισαϊκίν. «Παρέχουμε στους Σύρους εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου Yak-130 και ανταλλακτικά για το πεζικό τους», αποκάλυψε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή