Τραγωδία με πέντε νεκρούς στο Βέλγιο σε μουσικό φεστιβάλ

Τραγωδία με πέντε νεκρούς στο Βέλγιο σε μουσικό φεστιβάλ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΣΕΛΤ. Στη σφοδρότητα του ανέμου, που όπως υποστήριξαν ουδείς είχε προβλέψει, απέδωσαν αξιωματούχοι του Χάσελτ, την τραγωδία που εκτυλίχθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, στο βόρειο Βέλγιο όταν κατέρρευσαν εν μέσω καταιγίδας μεταλλικές κατασκευές που είχαν στηθεί σε συναυλιακό χώρο, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων του ροκ φεστιβάλ, Pukkelpop. Την ώρα της καταιγίδας στον χώρο του φεστιβάλ βρίσκονταν 60.000 έως 65.000 άνθρωποι. Τουλάχιστον πέντε από αυτούς, όλοι Βέλγοι, είναι νεκροί.

Αλλα 140 άτομα έχουν τραυματιστεί λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ δέκα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η κ. Χίλντε Κλάες, δήμαρχος της πόλης Χάσελτ, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από τον συναυλιακό χώρο ανατολικά των Βρυξελλών, δήλωσε ότι δύο από τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι οργανωτές τελικά ακύρωσαν το φεστιβάλ, ενώ λεωφορεία και τρένα επιστρατεύτηκαν στην υπηρεσία των χιλιάδων αποθαρρυμένον θεατών, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς, ξυπόλυτοι και βουτηγμένοι στη λάσπη, δήλωσαν μεγάλη απογοήτευση καθώς έφθαναν στους σταθμούς. Πλήθος είχε κατασκηνώσει στον συναυλιακό χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας με την ελπίδα ότι οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν χθες Παρασκευή. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, αξιωματούχοι του Χάσελτ και οργανωτές του φεστιβάλ περιέγραψαν τις καιρικές συνθήκες κατά την έναρξη των εκδηλώσεων ως ακραίες. Οι προβλέψεις για τον καιρό στην περιοχή, υποστήριξαν, δεν είχαν περιλάβει πρόβλεψη για καταιγίδα τόσο μεγάλης έντασης. Η βελγική μετεωρολογική υπηρεσία δεν είχε κάνει εκτίμηση για την ταχύτητα των ανέμων, είχε ανακοινώσει ωστόσο ότι η καταιγίδα θα είναι «βίαιη».

«Αυτή είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία όλων των βελγικών φεστιβάλ», δήλωσε ο Κόρκι Μαχάσιν, ένας εκ των οργανωτών του Pukkelpop, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1985. Το φεστιβάλ ακυρώθηκε, εξήγησε ο ίδιος, σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή