Νέοι μπελάδες για τον Κάμερον

Νέοι μπελάδες για τον Κάμερον

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε νέους μπελάδες βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξαιτίας του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών που κλυδώνισε πριν από μερικές εβδομάδες τη Βρετανία. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τις σχέσεις του Κάμερον με το περιβάλλον του Ρούπερτ Μέρντοχ και εμμέσως με τον ίδιο τον μεγιστάνα του Τύπου φέρνουν σε δύσκολη θέση Ντάουνινγκ Στριτ και Συντηρητικό Κόμμα.

Ιδιαιτέρως βαρύνουσα φαίνεται να είναι αποκάλυψη του BBC που αναφέρει ότι ένας εκ των πρωτεργατών των υποκλοπών, ο Αντι Κόλσον, πρώην διευθυντής της News Of The World, ο οποίος παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας παρακολουθούσαν τηλέφωνα της βασιλικής οικογένειας και ανέλαβε ως υπεύθυνος επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον, διατηρούσε οικονομική σχέση με τον όμιλο Μέρντοχ όσο παρέμενε στο πλευρό του Κάμερον. Ειδικότερα, ο Κόλσον εισέπραξε από τη News International του Μέρντοχ αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες ως αποζημίωση, η οποία, ωστόσο, του δινόταν σε δόσεις έως τα τέλη του 2007. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εξακολούθησε να έχει ασφάλιση υγείας από τον όμιλο Μέρντοχ και διατήρησε το εταιρικό αυτοκίνητο.

Εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος ανέφερε χθες ότι ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη αγνοούσαν ότι ο Κόλσον εξακολουθούσε να εισπράττει χρήματα από τον Μέρντοχ παρότι ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του Κάμερον. Το πρωθυπουργικό γραφείο, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι όλα αυτά συνέβησαν προτού ο Κάμερον «μετακομίσει στην Ντάουνινγκ Στριτ».

Από την άλλη, το Εργατικό Κόμμα άδραξε την ευκαιρία να ανεβάσει τους τόνους απαιτώντας από τον Βρετανό πρωθυπουργό να απαντήσει κατά πόσον γνώριζε για τις πληρωμές προς τον Κόλσον. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον θεωρείται ότι ο Κόλσον, ερωτηθείς από κοινοβουλευτική επιτροπή το 2009, κατά πόσον εισέπραττε αμοιβές από τρίτο όσο καιρό εργαζόταν στο Συντηρητικό Κόμμα, απάντησε αρνητικά. Πολλοί Εργατικοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι τα αρμόδια όργανα οφείλουν να ερευνήσουν το ζήτημα εις βάθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή