Επτά διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Συρία

Επτά διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Συρία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Επτά διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε πόλεις της Συρίας από τις δυνάμεις ασφαλείας που άνοιξαν πυρ εναντίον τους την ημέρα του Εϊντ αλ Φιτρ, ημέρα λήξης του Ραμαζανίου. Σε όλη τη χώρα, οι διαδηλωτές εξακολουθούν να ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις καθεστωτικές δυνάμεις στην πόλη Αλ Χάρα και δύο στην Ικχίλ, στην επαρχία Νταράα, και ένας ακόμη στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία. Οι νέες επιθέσεις των συριακών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των αντικαθεστωτικών σημειώθηκαν μία ημέρα αφότου οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στην εισαγωγή συριακού πετρελαίου.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν εκ νέου στους δρόμους πολλών πόλεων της Συρίας, ζητώντας την πτώση του καθεστώτος Ασαντ. Ακτιβιστές στο προάστιο Χαράστα της Δαμασκού φώναζαν συνθήματα κατά του Ασαντ και έκαναν λόγο για δεκάδες στρατιώτες που εγκατέλειψαν τον συριακό στρατό το περασμένο Σαββατοκύριακο επειδή αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ κατά των διαδηλωτών. Πέντε μήνες μετά τη λαϊκή εξέγερση στη Συρία, το καθεστώς Ασαντ βρίσκεται αντιμέτωπο με την ογκούμενη οργή του λαού, ο οποίος ενθαρρύνεται ιδιαίτερα και από την πτώση του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη, αλλά και με τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας. Σύμφωνα με την οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι κυβερνητικές δυνάμεις ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον 3.100 αμάχων από την έναρξη των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων τον περασμένο Μάρτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή