Συντομα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Google Street View

Εικονικές περιηγήσεις στον Αμαζόνιο

Την ευκαιρία για εικονικές περιηγήσεις στον ποταμό Αμαζόνιο, τους σημαντικότερους παραποτάμους του και τους παρακείμενους οικισμούς θα προσφέρει σε λίγο καιρό η Google, μέσα από την υπηρεσία Google Street View. Οπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο ιντερνετικός κολοσσός, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει το πιο πλούσιο οικοσύστημα στον κόσμο, ενώ γίνεται σε συνεργασία με το Sustainable Amazon Foundation (Ιδρυμα για έναν Βιώσιμο Αμαζόνιο). Για την τρισδιάστατη χαρτογράφηση της περιοχής, οι τεχνικοί της Google έχουν ήδη εξοπλίσει με ειδικές φωτογραφικές κάμερες βάρκες οι οποίες θα πλεύσουν κατά μήκος του ποταμού, αλλά και τρίκυκλα τα οποία θα αναλάβουν να αποτυπώσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα πλησιέστερα χωριά ιθαγενών.

Αpple

iΡhone και για τις αναδυόμενες αγορές

Εκτός από το iPhone 5, το επόμενο κορυφαίο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple μέσα στον μήνα, θα κυκλοφορήσει παράλληλα και μία φθηνότερη εκδοχή του iPhone 4, η οποία προορίζεται για καταναλωτές από τις αναδυόμενες αγορές που θέλουν να αποκτήσουν ένα smartphone της Apple σε πιο ελκυστική τιμή. Αυτό υποστηρίζει το Reuters, το οποίο επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές που δήλωσαν στο πρακτορείο ότι εξαρτήματα του νέου φθηνού μοντέλου βρίσκονται ήδη σε παραγωγή σε ασιατικά εργοστάσια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οικονομική συσκευή θα διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 8 GB, σε αντίθεση με τα 16 και 32 GB του σημερινού iPhone 4. Η Apple, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Αsus

Νέα τάση τα ultrabook

Η Asus φαίνεται ότι θα είναι η κατασκευάστρια εταιρεία που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο τους πρώτους ultrabook – εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα κατηγορία υπερφορητών υπολογιστών που, όπως υπόσχεται η Intel, θα χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά μικρό πάχος και βάρος, ενώ παράλληλα θα είναι εξοπλισμένοι με μπαταρία μεγάλης αυτονομίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η ταϊβανέζικη εταιρεία τον Οκτώβριο θα λανσάρει πέντε έως επτά συσκευές, με διαστάσεις οθόνης 11,6 και 13,3 ίντσες και τιμές οι οποίες θα ξεκινούν από τα 799 δολάρια και θα φτάνουν έως και τα 1.999 δολάρια. Την πρόθεσή τους, πάντως, να κυκλοφορήσουν τα δικά τους μοντέλα ultrabook έχουν ήδη εκφράσει κι άλλοι κατασκευαστές, όπως οι Dell, Toshiba και Lenovo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή