Δύο συρμοί συγκρούστηκαν στον υπόγειο της Σαγκάης

Δύο συρμοί συγκρούστηκαν στον υπόγειο της Σαγκάης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΓΚΑΗ. Πάνω από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, κατά τη σύγκρουση συρμών στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Σαγκάης. Το ατύχημα συνέβη χθες στις 2.51 τοπική ώρα, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον σταθμό Κήποι της Γιουν Γιαν. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση είχε παρατηρηθεί σοβαρή βλάβη στο σύστημα σηματοδότησης και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας για την κίνηση στο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καθοδηγήσουν τους αμαξοδηγούς μέσω τηλεφώνου. Κατά μία εκδοχή, ο ένας συρμός προσέκρουσε στο τελευταίο βαγόνι εκείνου που προπορευόταν, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν και οι δύο.

«Υπήρχε αίμα παντού», δήλωσε ο 23χρονος Σεν Γιουν, καθώς εξερχόταν ελαφρά τραυματισμένος από τον σταθμό των Κήπων της Γιουν Γιαν. «Οι τραυματίες είναι δεκάδες», πρόσθεσε πριν τον απομακρύνουν οι νοσηλευτές. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας μετέδωσε ότι οι περισσότεροι από τους 270 τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα και εκδορές, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της Σαγκάης ανακοίνωσε ότι περίπου 500 επιβάτες απομακρύνθηκαν από τον υπόγειο σιδηρόδρομο κατόπιν συντονισμένης προσπάθειας του στρατού και της αστυνομίας. Επισημαίνεται ότι οι Κήποι της Γιουν Γιαν αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της πολυπληθέστερης πόλης της Κίνας.

Το χθεσινό ατύχημα, το δεύτερο πιο σοβαρό των τελευταίων ετών μετά τη σύγκρουση δύο υπερταχειών στην ανατολική Κίνα τον Ιούλιο, όταν 40 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, πυροδότησε εκ νέου τη συζήτηση όσον αφορά την ασφάλεια στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου της Κίνας. Σύμφωνα με το κινεζικό περιοδικό «Καϊξίν», τη σηματοδότηση του μετρό της Σαγκάης εγκατέστησε η εταιρεία China Railway Signal & Communication Corp. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που έχει ήδη κατηγορηθεί από Κινέζους αξιωματούχους για την εσφαλμένη σηματοδότηση που προκάλεσε το δυστύχημα του Ιουλίου. Εντούτοις το επίσημο πόρισμα των Αρχών όσον αφορά τα αίτια του συγκεκριμένου δυστυχήματος δεν έχει ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή