Πέντε νεκροί σε δράμα ομηρίας στη Γερμανία

Πέντε νεκροί σε δράμα ομηρίας στη Γερμανία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγική κατάληξη είχε υπόθεση ομηρίας που εξελίχθηκε χθες το μεσημέρι στην Καρλσρούη της νοτιοδυτικής Γερμανίας, κατά την απόπειρα έξωσης ενός ενοίκου από το διαμέρισμά του. Πέντε άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται και ο ένοπλος δράστης.

Τα πάντα άρχισαν όταν μία ομάδα ανδρών προσπάθησε να μπει στο διαμέρισμα προκειμένου να κάνει έξωση στον ένοικο. Ο δράστης φαίνεται να μην τους το επέτρεψε και να τους εκτέλεσε. H αστυνομία, ωστόσο, εισέβαλε στο εσωτερικό όταν η ατμόσφαιρα μύρισε έντονα καπνό. Ανάμεσα στις σορούς κι αυτή μιας γυναίκας που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η σύντροφος του δράστη. Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι νεκροί είναι ο κλειδαράς, ο δικαστικός επιμελητής, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος και ένας επίδοξος ενοικιαστής, όλοι όσοι είχαν μεταβεί εκεί για την έξωση. Οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν περί τις εννιά το πρωί και αμέσως εκλήθη η αστυνομία που απέκλεισε την εύπορη συνοικία του Νόρντσταντ, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα. Εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν ενώ εκκενώθηκε αμέσως ένα σχολείο και ένα νηπιαγωγείο που βρίσκονται κοντά. Σε αυτό το σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας της αστυνομίας, της GSG9, εκπρόσωπος της οποίας αποκάλυψε ότι εκτός από τα πολεμικά όπλα που διέθετε, ο δράστης ήταν εξοπλισμένος και με τουλάχιστον δύο χειροβομβίδες.

Πολλά στοιχεία του τραγικού επεισοδίου παραμένουν ασαφή, όπως π.χ. εάν υπήρξε κάποια επαφή της αστυνομίας με τον δράστη πριν από τις εκτελέσεις των ομήρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο καπνός στο διαμέρισμα ήταν τόσο πυκνός που δεν μπορούσες να δεις το χέρι μπροστά στο πρόσωπό σου, ενώ ο δράστης ήταν μανιώδης κυνηγός και διέθετε πολλά όπλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή