Εληξε η δίκη Ολμερτ, με δικαίωσή του

Εληξε η δίκη Ολμερτ, με δικαίωσή του

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Με την αναπάντεχη, αν και όχι απόλυτη, δικαίωση του Εχούντ Ολμερτ ολοκληρώθηκε χθες η πολύκροτη δίκη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ. Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ απέρριψε το βαρύτατο κατηγορητήριο σε βάρος του κ. Ολμερτ για τις υποθέσεις «Ταλάνσκι» και «Rishon Tours», αλλά έκρινε τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ισραήλ ένοχο για κατάχρηση εμπιστοσύνης όταν διατελούσε χρέη υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας την περίοδο 2003 – 2006. Μολονότι η κατηγορία για την οποία ο κ. Ολμερτ κρίθηκε ένοχος χαρακτηρίζεται από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης «σαφώς ελαφρότερη» από τις άλλες δύο, εντούτοις επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι και πέντε ετών. Η ποινή για τη συγκεκριμένη καταδίκη αναμενόταν αργά χθες το βράδυ ή νωρίς σήμερα το πρωί.

«Υπάρχει δικαιοσύνη στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε περιχαρής λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Ολμερτ. Ο τελευταίος, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το πρωθυπουργικό αξίωμα όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες τον Σεπτέμβριο του 2008, δεν παρέλειψε να υπαινιχθεί πως οι διώξεις σε βάρος του εμπεριείχαν το στοιχείο της πολιτικής σκοπιμότητας. «Ουδείς μπορεί να αγνοήσει το εύρος των συνεπειών για το Ισραήλ και όχι μόνο της απόφασης να ασκηθούν διώξεις εναντίον μου», σχολίασε ο κ. Ολμερτ. Οσον αφορά την υπόθεση για την οποία κρίθηκε ένοχος, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ υποστήριξε πως αφορά «διαδικαστική παρατυπία και όχι διαφθορά».

Παρά ταύτα, οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού κάθε άλλο παρά τελείωσαν χθες και αυτό διότι εκκρεμούν σε βάρος του κατηγορίες για δωροδοκία που αφορά την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ (1993-2003).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή