Αποχρωσεις

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδικάστηκε να δώσει λουλούδια

Μια νεαρή γυναίκα από το Ιράν υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, επειδή ο σύζυγός της δεν είχε εκπληρώσει την επιθυμία της να της αγοράσει τριαντάφυλλα. Το δικαστήριο τη δικαίωσε και επιτέλους είδε την επιθυμία της να πραγματοποιείται, όταν οι δικαστές υποχρέωσαν τον σύζυγο να της αγοράσει 777 τριαντάφυλλα. Ο αμελής σύζυγος είχε υποσχεθεί, πριν από τον γάμο, στη σύζυγό του ότι θα της αγοράζει τριαντάφυλλα. Αλλά δεν το έκανε ποτέ. Ωστόσο, η επιθυμία της 27χρονης γυναίκας για τα αγαπημένα της λουλούδια ήταν πάγια και σταθερή. Στο mehrieh της -μια υποχρέωση, που ο σύζυγος οφείλει να εκπληρώσει, όχι μόνο σε περίπτωση διαζυγίου, αλλά οποτεδήποτε το επιθυμεί η γυναίκα του- είχε ζητήσει 777 τριαντάφυλλα. Οταν άλλες γυναίκες ζητούν συνήθως χρήματα και κοσμήματα, οικόπεδα και ακίνητα. Κι επειδή αυτή η αθέτηση υπόσχεσης είναι ποινικά κολάσιμη στο Ιράν, πιθανότατα ο 38χρονος σύζυγος θα προτιμήσει να αγοράσει τα τριαντάφυλλα, αντί να πάει στη φυλακή ή να χωρίσει.

«Εδέμ» για σκύλους

Μπορεί, αν είχαν φωνή και τα ρωτούσαν, να απαντούσαν ότι δεν το χρειάζονται. Αλλά τα πολυάσχολα αφεντικά τους δεν έχουν χρόνο να ρωτήσουν, διαθέτουν χρήμα και επιπλέον τα υπεραγαπούν. Κάπως έτσι ενδεχομένως προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του «ξενοδοχείου της αγάπης» για σκυλιά, που θα ανοίξει στο Μπέλο Χοριζόντε της νοτιοανατολικής Βραζιλίας. Εκεί, υπό τον κατάλληλο διάκοσμο και με χαμηλό φωτισμό, ο πιο αγαπημένος φίλος του ανθρώπου, τα σκυλιά, θα συνευρίσκονται ερωτικά με τον κατάλληλο σύντροφο, όπως ακριβώς απαιτεί η ράτσα και το αφεντικό τους. Και αν κάποιοι χαμογελάνε ήδη με την ιδέα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για τεράστια επένδυση, δεδομένου ότι οι δημιουργοί του ιδιότυπου αυτού ξενοδοχείου δαπάνησαν περί το ένα εκατομμύριο δολ. για την κατασκευή του. Και όχι μόνο. Σ’ αυτό θα απασχολούνται 60 εργαζόμενοι, ανάμεσα τους κτηνίατροι και βιολόγοι, ενώ θα πωλούνται πολυτελή αξεσουάρ όπως κρυστάλλινα κολάρα από Swarovski…

Εξαγορά του Valentino

Αν έχεις τη φήμη ενός Valentino έχεις ελπίδες να σε αγοράσει ο εμίρης του Κατάρ και να σωθείς ως εταιρεία, αν, όμως, όχι, οι εμίρηδες πάνε κι έρχονται(;) και αγορά δεν γίνεται. Και επειδή, ο ιταλικός οίκος Valentino διαθέτει και όνομα και γούστο και υψηλή πελατεία εξαγοράστηκε -απ’ ό,τι λέγεται- από τον εμίρη του Κατάρ. Η εξαγορά έγινε τύποις από τη Mayhoola for Investments SPC, αλλά καλά πληροφορημένες πηγές δήλωσαν στο Ρόιτερ ότι πίσω του βρίσκεται η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, η οποία έχει στην κατοχή της και τα δημοφιλή Harrod’s του Λονδίνου. Η εταιρεία που ίδρυσε το 1960 ο Ιταλός σχεδιαστής Valentino Garavani απέκτησε παγκόσμια φήμη, χάρη στα φωτεινά κόκκινα φορέματά του, που αγάπησαν ιδιαιτέρως πριγκίπισσες και σταρ του Χόλιγουντ. Αλλά φευ, δεν έμεινε αλώβητος από τη ζέουσα οικονομική κρίση, την οποία όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατον να ξεπεράσει, προτίμησε να «παραδοθεί» στην αξιοπρεπή τιμή των 700 εκατ. ευρώ.

Το πρωτόκολλο

Ο γάμος του διαδόχου του βασιλείου της Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό έγινε χθες με όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σ’ έναν πριγκιπικό γάμο. Υπό τη διαρκή σκιά, ωστόσο, της κριτικής για το γεγονός ότι ο 27χρονος Τουπουτόα Ουκουκαλάλα επέλεξε για σύζυγό του μια δεύτερη εξαδέλφη του. Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας οφείλουν να επιλέγουν ευγενείς για ταίρι τους, ώστε να διατηρούνται ισχυροί οι βασιλικοί δεσμοί του αίματος. Για άλλους, λοιπόν, το θέμα είναι καθαρά αιματολογικό, υπό την έννοια της βασιλικής ισχύος και για άλλους καθαρά αιματολογικό επίσης, αλλά από ιατρικής απόψεως και δη καλής υγείας των μελλονύμφων. Πάντως, όταν το 1969 μια πριγκιποπούλα, ηλικίας 21 ετών, η οποία σπούδαζε στο Οκλαντ, παντρεύτηκε έναν κοινό θνητό, η οικογένεια την κάλεσε πίσω και ο γάμος ακυρώθηκε, όπως διαβάζουμε στην Telegraph.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή