Αεροσκάφος γύρισε στο JFK για το… τίποτα

Αεροσκάφος γύρισε στο JFK για το… τίποτα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NEA ΥΟΡΚΗ. Υποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στην τουαλέτα επιβατικού αεροσκάφους της Delta Air Lines ανάγκασε τον κυβερνήτη να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη από όπου είχε απογειωθεί πριν από λίγη ώρα. Μετά την εξονυχιστική έρευνα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος.

Στην πραγματικότητα, λαχτάρησαν οι 205 επιβαίνοντες του Boeing 767-300 των Delta Air Lines που εκτελούσε την πτήση 126 από JFK στη Μαδρίτη το βράδυ της Πέμπτης όταν έμαθαν από το σύστημα ανακοινώσεων του αεροσκάφους ότι επιστρέφουν στο JFK λόγω κάποιου ζητήματος ασφαλείας. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί ενενήντα λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Η αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ασαφώς ότι υπήρξε ανησυχία εξαιτίας θέματος της ασφάλειας και ότι από την υπερβολική προσοχή που δείχνει η Delta σε τέτοια ζητήματα κρίθηκε αναγκαία η επιστροφή του αεροσκάφους στο JFK. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Ειδικότερα εξήγησε ότι σε μία από τις τουαλέτες του αεροπλάνου βρέθηκαν δύο ύποπτες «κατασκευές», δύο μικρά καλαμάκια στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν καλώδια. Το ένα βρέθηκε κοντά στον νεροχύτη και το δεύτερο στη λεκάνη της τουαλέτας.

Παραμένει άγνωστο ποιος ήταν αυτός που εντόπισε τα περίεργα αντικείμενα και ειδοποίησε το πλήρωμα, εάν επρόκειτο για μέλος του πληρώματος ή εάν ήταν ο αστυνομικός που συνοδεύει τις πτήσεις.

Ωστόσο, τα σύρματα δεν είχαν καμία σχέση με το σύστημα ανίχνευσης καπνού της τουαλέτας του αεροσκάφους. Μετά την ασφαλή προσγείωσή του στη Νέα Υόρκη και την αποβίβαση των επιβαινόντων, το αεροπλάνο ερευνήθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή από ειδικά συνεργεία χωρίς να εντοπισθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Επίσης, δύο επιβάτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα ύποπτα αντικείμενα χωρίς, όμως, να κρατηθούν από τις αρχές. Πρόκειται για μία γυναίκα από την Αργεντινή που παραπονέθηκε για δύσπνοια. Κατά την αρχική του επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε εκφράσει τις υποψίες του ότι η γυναίκα είχε κάποια σχέση με τα ύποπτα αντικείμενα.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών απάντησε και ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι ο τελευταίος που χρησιμοποίησε την τουαλέτα προτού εντοπισθούν οι μικρές κατασκευές. Αυτός αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα αντικείμενα. Η έρευνα συνεχίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, αν και οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για απόπειρα κάποιου να «κάνει φάρσα».

Αεροπορικές εταιρείες και αρμόδιοι φορείς πάντα δείχνουν πολύ μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια των επιβατικών αεροσκαφών καθώς θεωρούνται από τους προτιμητέους στόχους των τρομοκρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή