Αποχρωσεις

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακροδεξιοί κατά Μαντόνας

Η πρόκληση είναι το στοιχείο της. Η Μαντόνα πρόβαλε στη συναυλία της στο Παρίσι ένα βιντεοκλίπ στο οποίο εμφανιζόταν η Μαρίν Λεπέν με τη σβάστικα στο μέτωπο, προκαλώντας την μήνιν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που την απειλεί με αγωγή. Ο εκπρόσωπός του είπε ότι το κόμμα δεν μπορεί να ανεχτεί «μια τέτοια αισχρή σύγκριση», κατηγόρησε τη «βασίλισσα της ποπ» ότι έχει γεράσει και κάνει ό, τι μπορεί για να προσελκύσει την προσοχή. Το επίμαχο βιντεοκλίπ είχε ξαναπαίξει στην παγκόσμια περιοδεία της, που άρχισε τέλη Μαΐου από το Ισραήλ, και τότε η Λεπέν είχε προειδοποιήσει τη Μαντόνα ότι θα της έκανε αγωγή εκατομμυρίων, αν τολμούσε να το παίξει στο Παρίσι. Ε, ήταν σαν να της έλεγε να το κάνει.

Νυφικό σε… συνέδριο

Το νυφικό της Κέιτ Μίντλετον δεν προκάλεσε αίσθηση και σχόλια μόνο στον χώρο της μόδας, τους ειδικούς σε θέματα γάμου και φυσικά στη διεθνή κοινή γνώμη, όπως διαβάζουμε στη Huffington Post. Εγινε και αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης στο ετήσιο συνέδριο της Wikimania 2012, το πεδίο ανταλλαγής απόψεων της διεθνούς κοινότητας των Wikimedia, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον. Την αφορμή έδωσε μια ερώτηση για το υποτιθέμενο χάσμα των δύο φύλων, στη Wikipedia, την οποία ανέλαβε να απαντήσει ο συν-ιδρυτής του Jimmy Wales, επικαλούμενος ακριβώς τη διένεξη, που προκάλεσε η δημιουργία σελίδας για το νυφικό της Κέιτ Μίντλετον. Οταν εμφανίστηκε η σελίδα, την ημέρα του βασιλικού γάμου, οι περισσότεροι έσπευσαν να ζητήσουν την ακύρωσή της, θεωρώντας ότι πρόκειται για ασήμαντο γεγονός, το οποίο δεν χρήζει… διαιώνισης. Για να συνειδητοποιήσουν στη συνέχεια ότι επρόκειτο για ένα καλογραμμένο άρθρο, γεμάτο πληροφορίες που ενδιέφεραν τον αναγνώστη.

Δώρο για τον Μαντέλα

Ποιο άραγε θα ήταν το καλύτερο δώρο για τα 94α γενέθλια του Νέλσον Μαντέλα. Τι άλλο, αλήθεια, από το να ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά του και να επιδείξει ανάλογη με τη δική του ανεκτικότητα, με την οποία πέτυχε να οδηγήσει τη διχασμένη χώρα του στην ενότητα. Αυτό τουλάχιστον θεωρεί ως το καλύτερο δώρο γενεθλίων για τον άνθρωπο – σύμβολο κατά του απαρτχάιντ ο Ντέσμουντ Τούτου, και αυτό κάλεσε τους συμπατριώτες του να κάνουν. «Το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει το έθνος μας στον uTata (τον πατέρα)… θα ήταν να μιμηθεί τη μεγαλοθυμία και την ευσπλαχνία του» είπε ο φιλειρηνιστής ακτιβιστής και φίλος του Μαντά, ο οποίος πέρασε 27 χρόνια της ζωής του στη φυλακή. Ο Μαντέλα εξελέγη το 1994 πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και το 2009 τα Ηνωμένα Εθνη καθιέρωσαν την ημέρα των γενεθλίων του, 18 Ιουλίου, ως Διεθνή Ημέρα Μαντέλα κατά την οποία όλοι οι λαοί του κόσμου καλούνται να προσφέρουν ό, τι μπορούν για έναν καλό σκοπό.

Θα βγουν στο σφυρί

Στο σφυρί θα βγουν τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ και σύμφωνα με τους ιθύνοντες του οίκου δημοπρασιών RR Auction αναμένεται να πουληθούν μέχρι και 200.000 δολάρια. Ο διαδικτυακός τόπος προετοιμάζεται για τη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πωληθούν τα όπλα που το θρυλικό ζευγάρι των κακοποιών έφερε πάνω του όταν σκοτώθηκε το 1934. Εκτός των όπλων θα πωληθούν και το χρυσό ρολόι τσέπης του 25χρονου Κλάιντ Μπάροου και τα καλλυντικά της 23χρονης συντρόφου του. Το ζευγάρι έδρασε στις κεντρικές αμερικανικές πολιτείες την περίοδο της Μεγάλης Υφεσης, ληστεύοντας κυρίως τράπεζες. Η ιστορία του έγινε ταινία από τον Αρθουρ Πεν, με πρωταγωνιστές τον Γουόρεν Μπίτι και τη Φέι Νταναγουέι. Το τέλος τους γράφτηκε τον Μάιο του 1934, όταν έπεσαν σε ενέδρα αστυνομικών στη Λουιζιάνα.

Γήπεδα χωρίς ύβρεις

Παράγινε το κακό με τις βωμολοχίες στα γήπεδα και ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ ζήτησε τη λήψη μέτρων. Τώρα, τι μέτρα μπορεί να είναι αυτά δεν διευκρίνισε, είπε όμως ότι έχει προσωπική εμπειρία από το υβρεολόγιο των λεγόμενων φιλάθλων, από την εποχή που ήταν ερασιτέχνης διαιτητής. Θεωρεί επιπλέον ότι μια καλή αρχή για την αλλαγή κλίματος στα βρετανικά γήπεδα θα μπορούσε να γίνει, αν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έδιναν το καλό παράδειγμα και περιόριζαν κάπως το υβριστικό τους λεξιλόγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή