Πυρκαγιά σε ουρανοξύστη της Κωνσταντινούπολης

Πυρκαγιά σε ουρανοξύστη της Κωνσταντινούπολης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές που θύμιζαν κόλαση εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όταν μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε ουρανοξύστη 42 ορόφων.

Ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής με χρήση ελικοπτέρου στην προσπάθεια πυρόσβεσης, αλλά και τα συστήματα προειδοποίησης με τα οποία είναι εξοπλισμένο το κτίριο, επέτρεψε στους ενοίκους να απομακρυνθούν με ασφάλεια και έτσι οι ζημιές είναι μόνον υλικές. Ο πυκνός καπνός που αναδινόταν από το εσωτερικό του Πολάτ Τάουερ, όπως είναι γνωστός ο ουρανοξύστης, έκανε τους πάντες να αναμένουν τα χειρότερα.

Παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, αν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που σημειώθηκε στις μονάδες κλιματισμού. Το κτίριο στεγάζει γραφεία αλλά και πολυτελή διαμερίσματα και στο εσωτερικό του κατοικούν 1.500 ένοικοι.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τουρκική τηλεόραση φαίνονται μεγάλα σύννεφα μαύρου καπνού και άνθρωποι με μάσκες στο πρόσωπο να απομακρύνονται από τον χώρο με τη βοήθεια των πυροσβεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκαν παρακείμενα πρατήρια βενζίνης και άλλα κτίρια κι αποκλείστηκαν οι δρόμοι. Επίσης, στις τηλεοπτικές καταγραφές του συμβάντος φαίνονται συντρίμμια να πέφτουν στο έδαφος από τους υψηλότερους ορόφους.

Ο ιδιοκτήτης του μεγαθήριου Αντναμ Πολάτ τόνισε ότι όλοι οι ένοικοι κατάφεραν να βγουν από το κτίριο σώοι και αβλαβείς και διασώθηκαν πολλά από τα κατοικίδια που διατηρούσαν. «Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους μας είναι ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Το οικοδόμημα διαθέτει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιά και πυρόσβεσης και το σημερινό συμβάν δείχνει πόσο σημαντικό είναι αυτό», τόνισε ο Πολάτ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζεται. Φλόγες εμφανίστηκαν στη βάση του κτιρίου και στη συνέχεια η φωτιά εξαπλώθηκε στη μία πλευρά, που φαίνεται τώρα ολόμαυρη. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αποδίδουν την πυρκαγιά σε βραχυκύκλωμα του συστήματος του κλιματισμού που βρίσκεται στα υπόγεια του κτιρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή