Αποχρωσεις

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποδοσφαιρικές ανισότητες

Εδώ υπάρχει ζήτημα. Γιατί οι γυναίκες στην οικονομική θέση και οι άνδρες στην business; Αθλήτριες οι μεν, αθλητές οι δε. Ποδόσφαιρο οι μεν, ποδόσφαιρο οι δε. Και όμως, οι γυναίκες της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Ιαπωνίας, οι οποίες αναδείχθηκαν πέρυσι παγκόσμιες πρωταθλήτριες και φέτος έχουν μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ταξίδεψαν στην Ευρώπη στην οικονομική θέση, όταν οι άρρενες συνάδελφοί τους έκαναν το ίδιο ταξίδι, στην business. Η 33χρονη αρχηγός της ομάδας θυμήθηκε ότι πέρυσι τον Ιούλιο, όταν επέστρεφαν πρωταθλήτριες κόσμου στην πατρίδα τους, κάθονταν σε θέσεις business, αλλά φαίνεται ότι εκείνο το ταξίδι αποτελούσε εξαίρεση. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας διευκρίνισε ότι αποτελεί πάγια πολιτική, οι ολυμπιακοί αθλητές να ταξιδεύουν στην οικονομική θέση, με εξαίρεση τους τζουντόκα και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις «ειδικού βάρους». Με επιπλέον εξαίρεση τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, να υποθέσουμε.

Χνουδωτή αγκαλιά

Πολύ γρήγορα μετά τη γέννησή του, ο μικρούλης Sjakie, ο βραδύπους, άρχισε να κάνει περίεργους ήχους, ενδεικτικούς της ακόρεστης πείνας του. Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου στο Αρνχεμ της Ολλανδίας κατάλαβαν αμέσως ότι η μητέρα του δεν είχε αρκετό γάλα κι έπρεπε να τον ταΐσουν με μπιμπερό. Με τη διαφορά ότι τα νεογέννητα αυτού του είδους είναι μαθημένα να τρώνε στην τριχωτή αγκαλιά της μητέρας τους. Οπότε οι άνθρωποι του κήπου έπρεπε να βρουν οπωσδήποτε μια υποκατάστατη χνουδωτή αγκαλιά. Και τη βρήκαν σ’ έναν μεγάλο χνουδωτό αρκούδο ενός 2χρονου κοριτσιού, που άκουσε την ιστορία του Sjakie και θέλησε να βοηθήσει, δωρίζοντάς του τον αρκούδο της. Μάλιστα, από όλους τους αρκούδους που οι άνθρωποι είχαν φέρει στον Sjakie εκείνος έδειξε εξαρχής την προτίμησή του στον αρκούδο της μικρούλας, η οποία λέγεται ότι είναι ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση που βρήκε το δώρο της.

Μεσαιωνικά σουτιέν

Πριν από 100 χρόνια, περίπου, κατασκευάστηκε ο πρώτος στηθόδεσμος, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Ετσι πιστεύαμε τουλάχιστον έως πριν από λίγες ημέρες, οπότε οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν για πρώτη φορά ότι έχουν βρει στηθόδεσμους 600 ετών, ανάμεσα σε άλλα είδη ρουχισμού, σε αυστριακό κάστρο του ανατολικού Τιρόλο. Οι τέσσερις συνολικά στηθόδεσμοι είχαν βρεθεί ήδη από τις ανασκαφές των ερευνητών το 2008, αλλά ανακοινώθηκε τώρα, επειδή μεσολάβησε η χρονολόγηση των ευρημάτων με άνθρακα και οι ειδικοί ήθελαν να βεβαιωθούν ότι είναι γνήσια. «Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας», δήλωσε η αρχαιολόγος Βεατρίκη Νουτζ, δεδομένου ότι εκτός από τον σύγχρονο σχεδιασμό τους ήταν και περίπλοκα διακοσμημένα με δαντέλα.

Αποβολή Ντόχερτι

Ο Βρετανός ρόκερ Πέτε Ντόχερτι… απεβλήθη από κέντρο αποτοξίνωσης στην Ταϊλάνδη, όπου νοσηλευόταν, επειδή με την απείθαρχη συμπεριφορά του έθετε σε κίνδυνο και τη θεραπεία των υπόλοιπων τοξικομανών. Ο διευθυντής του κέντρου είπε χθες ότι ο Ντόχερτι έκανε πρόοδο στις τρεις εβδομάδες της παραμονής του σε αυτό και ότι η αποχώρησή του ήταν φιλική. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν έχασε ποτέ την όρεξή του για ουσίες, οπότε ήταν καλύτερα για όλους να εγκαταλείψει το κέντρο, το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη Τσιάνγκ Μάι και η θεραπεία σε αυτό κοστίζει 12.000 δολάρια τον μήνα. Ο Ντόχερτι αγωνίζεται χρόνια με τα ναρκωτικά και είχε ξαναεπισκεφτεί την Ταϊλάνδη, για διακοπές στο Φουκέ το 2006-2007 με την τότε φίλη του, Κέιτ Μος.

15 ανά άτομο

Γνωστή εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών διένειμε, όπως μας πληροφορεί η Daily Mail, 150.000 προφυλακτικά στο ολυμπιακό χωριό του Λονδίνου, 50.000 περισσότερα από ό,τι στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, το 2008. Ητοι 15 κατ’ άτομο. Φαίνεται ότι γνωρίζει κάτι περισσότερο, από όσους θεωρούν ότι οι ολυμπιακοί αθλητές διαφυλάσσουν δυνάμεις και ενέργεια για τους Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή