Συστάσεις Κάμερον προς τους Ταλιμπάν

Συστάσεις Κάμερον προς τους Ταλιμπάν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνέστησε χθες στους Ταλιμπάν να μην τρέφουν ελπίδες ότι θα ανακαταλάβουν την εξουσία μετά την αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2014. Μιλώντας στο περιθώριο της χθεσινής του συνάντησης με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, ο κ. Κάμερον κατέστησε σαφές ότι η Δύση θα συνεχίσει να υποστηρίζει ποικιλοτρόπως την αφγανική κυβέρνηση για πολλά ακόμα χρόνια μετά την αποχώρηση και του τελευταίου στρατιώτη της νατοϊκής δύναμης στη χώρα της κεντρικής Ασίας. «Οι αποφάσεις της πρόσφατης συνδιάσκεψης των κρατών-δωρητών στο Τόκιο αποδεικνύουν την αφοσίωση της διεθνούς κοινότητας στο Αφγανιστάν, εξ ου και οι Ταλιμπάν πρέπει να κατανοήσουν πως η καταλληλότερη στιγμή προκειμένου να συμμετάσχουν στην ειρηνική πολιτική διαδικασία είναι τώρα», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι κ. Κάμερον και Καρζάι αναμενόταν να συναντηθούν αργά χθες το βράδυ με τον νέο πρωθυπουργό του Πακιστάν Ράτζα Περβέζ Ασράφ. «Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διαπιστωθούν τα περιθώρια να αναλάβουν οι Πακιστανοί ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία για το Αφγανιστάν», αρκέστηκε να δηλώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός. Από την πλευρά του, ο κ. Ασράφ, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Καμπούλ ως πρωθυπουργός του Πακιστάν, δήλωσε ότι προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις για τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται από αφγανικό έδαφος σε βάρος της χώρας του. Σημειώνεται ότι η αφγανική κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει πως το Ισλαμαμπάντ παρέχει στήριξη στους Ταλιμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή