Αποχρωσεις

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πάντες μισούν τη Γουέντι Ντενγκ»

Η Γουέντι Ντενγκ, σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ, αναγκάστηκε -διά του εκπροσώπου της, βεβαίως- να διαψεύσει τα λεγόμενα πρώην υπαλλήλου της ότι το να δουλεύεις γι’ αυτήν είναι σαν να βρίσκεσαι «σε πολεμική ζώνη». Η Γινγκ-Σου Χσου διατείνεται ότι η κ. Ντενγκ χάνει τόσο συχνά την ψυχραιμία της με το προσωπικό, ώστε «οι πάντες τη μισούν» και μία φορά έφθασε μέχρι του σημείου να «πετάξει» απ’ το αυτοκίνητο μια νταντά. Η κ. Χσου προσελήφθη το 2004 για να μάθει στις κόρες του ζευγαριού, 9 και 10 ετών, τη μητρική τους γλώσσα και γραφή, απαντώντας σε ανώνυμη αγγελία. Πολύ γρήγορα, όμως, απέκτησε και άλλες αρμοδιότητες, αλλά μετά από ένα ατύχημα, που είχε με το γόνατό της, αποζημιώθηκε και αποχώρησε από την εργασία της. Οταν θεώρησε πως η αποζημίωση δεν ήταν αρκετή και επιδίωξε κάτι παραπάνω, το δικαστήριο την απέρριψε. Γι’ αυτό και τώρα υποτίθεται ότι προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή, προσφεύγοντας στα ΜΜΕ.

Επιχείρηση «τασάκι»

Η Γαλλία έκοψε το κάπνισμα, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά οι καπνίζοντες καλά κρατούν, με αποτέλεσμα οι δρόμοι του Παρισιού να έχουν μετατραπεί σε τεράστια τασάκια, όπως αναφέρει τουλάχιστον σχετικό δημοσίευμα των «Νιου Γιορκ Τάιμς». Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ο δήμος της πόλης μελετά την τοποθέτηση 10.000 μικρών δίσκων κοντά στους κάδους απορριμμάτων, όπου οι καπνιστές θα μπορούν να σβήνουν τα τσιγάρα τους και να πετούν τις γόπες. Είναι ζήτημα κουλτούρας, κατά τον εκπρόσωπο του δήμου, ο οποίος ευελπιστεί ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στην πόλη του. Εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνει κατανοητό ότι το αποτσίγαρο είναι σκουπίδι και πρέπει να καταλήξει στο δοχείο των απορριμμάτων, όπως και οι ακαθαρσίες των σκύλων. Αν όμως η πολιτική του δήμου με τα αποτσίγαρα έχει την ίδια τύχη με εκείνη για τις ακαθαρσίες των σκύλων, μάλλον δεν θα αλλάξουν πολλά.

Γενναία δωρεά

Ενα εκατομμύριο δολάρια πρόσφερε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν, θεωρώντας ότι αξίζει να συνεχίσει το έργο του. «Ο πρόεδρος Ομπάμα πραγματοποίησε μια εξαιρετική δουλειά, σε ιστορικά δύσκολες συνθήκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τιμημένος με Οσκαρ ηθοποιός για τον ρόλο του στο «Million Dollar Baby». «Εβαλε τέλος στον πόλεμο στο Ιράκ, θέσπισε νόμους για τη μεταρρύθμιση της Γουόλ Στριτ, έσωσε τη βιομηχανία του αυτοκινήτου και προστάτευσε το δικαίωμα όλων των Αμερικανών στην υγεία», επισημαίνει ο Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος φαίνεται ότι έκρινε σκόπιμο να εξηγήσει επακριβώς γιατί προχώρησε σε αυτή την εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά. Αλλες προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος, που έχουν κάνει σημαντικές δωρεές στην Priorities USA Action, την οργάνωση που υποστηρίζει τον Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο επικεφαλής της Dreamworks animation, Τζέφρι Κάτσενμπεργκ, ο οποίος πρόσφερε 2 εκατομμύρια δολάρια, και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που συνέβαλε με 100.000 δολάρια.

Πριγκιπικό τοστ

Ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να πληρώσει για ένα μισοφαγωμένο τοστ; Κανείς, ενδεχομένως, εκτός και αν πρόκειται για το μισοφαγωμένο τοστ του πρίγκιπα Καρόλου τη μέρα του γάμου του με την αείμνηστη Νταϊάνα. Δύο όλοι κι όλοι «μονομάχοι» διεκδίκησαν το τοστ, και ο νικητής το απέκτησε με 300 ευρώ, περίπου. Η μητέρα μιας πρώην υπηρέτριας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε κρατήσει το τοστ ως ενθύμιο από τη μέρα του γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα. Το μισοφαγωμένο τοστ παρέμενε από τότε σ’ ένα ράφι της κουζίνας της 83χρονης γυναίκας, έως ότου αποφάσισε να κερδίσει κάτι από αυτό και επικοινώνησε με τον οίκο Charles Hanson Auctioneers, που δέχθηκε να το δημοπρατήσει, σε μια δημοπρασία που μετατράπηκε σε τηλεφωνική μονομαχία.

Η Κέιτ φοράει Stella

Δεν ετοιμάζεται μόνο η πρωτεύουσα της Βρετανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ετοιμάζεται και η Κέιτ Μίντλετον, η οποία επέλεξε να ντυθεί με φόρεμα που σχεδίασε η Stella MacCartney, αλλά και κόσμημα Cartier με τους ολυμπιακούς κύκλους. Και, ναι μεν το φόρεμα μπορεί να εντάχθηκε στο συνολικό πακέτο της σχεδιάστριας για τις στολές των αθλητών, αλλά το κόσμημα λέγεται ότι είναι μεγάλης αξίας και η όμορφη Κέιτ είχε δημιουργήσει άλλες εντυπώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή