Αγκάθι για τον Ολάντ τα προσωπικά της οικογένειάς του

Αγκάθι για τον Ολάντ τα προσωπικά της οικογένειάς του

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «εν οίκω μη εν δήμω» επιθυμεί να διατηρήσει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Πρόκειται για έναν άθλο που μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν μοιάζει να επιτυγχάνει. Παρά τις δυσκολίες, όμως, δεν κρύβει τη σαφή πρόθεσή του να διατηρήσει πραγματικά προσωπική την… προσωπική του ζωή. Επ’ ευκαιρία της γαλλικής εθνικής εορτής, της Ημέρας της Βαστίλλης, στις 14 Ιουλίου, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε ότι ζήτησε από τους οικείους του να μην εκθέτουν την προσωπική τους ζωή, με τις αντιπαραθέσεις ή ακόμα και τις συγκρούσεις τους, τα «άπλυτά» τους δηλαδή, σε κοινή θέα.

Ο κ. Ολάντ, που καθ’ όλη την προεκλογική του εκστρατεία προέβαλλε ως πλεονέκτημα ότι θα είναι ο «φυσιολογικός πρόεδρος», προφανώς δεν περίμενε να δημοσιοποιηθούν οι ενδοοικογενειακές συγκρούσεις ανάμεσα στη νυν σύντροφό του Βαλερί Τριρβελέρ και στα τέσσερα παιδιά που απέκτησε με την «πρώην του», τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία, μάλιστα, διεκδίκησε να είναι υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το προεδρικό αξίωμα.

«Τα προσωπικά ζητήματα επιλύονται στο σπίτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης. «Αυτό το γνωρίζουν οι οικείοι μου και πρέπει να το δεχθούν».

Μάλιστα, επιχείρησε να καταστήσει πιο εμφανή την αναγκαία διάκριση των δύο πτυχών του βίου του. Γι’ αυτό και δεν έδωσε τη συνέντευξη από κάποια αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, στα Ανάκτορα των Ηλυσίων, αλλά στο Οτελ ντε λα Μαρίν. «Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Γάλλοι είναι σαν και εμένα. Θέλουν τα πράγματα σαφή και καθαρά. Δεν θέλουν την ιδιωτική ζωή του προέδρου να αναμειγνύεται με τον δημόσιο βίο του».

Κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου, ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε σε πολύ δυσάρεστη θέση όταν η σύντροφός του, δημοσιογράφος Βαλερί Τριρβελέρ, μητέρα τριών παιδιών, έγραψε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι υποστηρίζει την αντίπαλο της κυρίας Ρουαγιάλ για την Εθνοσυνέλευση. Παρά τη στήριξη που είχε από τον Γάλλο πρόεδρο η κυρία Ρουαγιάλ έχασε. Εχασε, όμως, και ο κ. Ολάντ, ο οποίος εμφανίστηκε σαν ένας άνθρωπος ανίκανος να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από την πολιτική ζωή του τόπου.

Και ο γιος του

Ανάλογο επεισόδιο έλαβε χώρα και πριν από μερικές ημέρες, όταν το περιοδικό Le Point δημοσίευσε συνέντευξη του γιου του Γάλλου προέδρου, του 27χρονου Τομά. Ο νεαρός δικηγόρος αποκάλυψε ότι ο πατέρας του «έμεινε κατάπληκτος» από τη συμπεριφορά της Τριρβελέρ. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι κανένα από τα τέσσερα παιδιά δεν θέλει πολλά πολλά με τη νυν σύντροφο του πατέρα τους. Η Τριρβελέρ είχε απαγορεύσει στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του Φρανσουά Ολάντ το 2009, η οποία απουσίαζε και από την ορκωμοσία του.

Ο ίδιος ο Τομά, βέβαια, αρνείται ότι έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο του περιοδικού. Επιμένει ότι επρόκειτο για φιλική συζήτηση καθώς και ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν και απομονώθηκαν από το γενικότερο πλαίσιο και αλλοιώθηκε το νόημά τους. Η δημοσιογράφος, από την άλλη, αρνείται όλες τις κατηγορίες χωρίς παρ’ όλα αυτά να αποκαλύπτει εάν κρατούσε σημειώσεις κατά τη διάρκεια της φιλικής συζήτησης, παρότι χρησιμοποιεί κατά λέξη τις αναφορές του νεαρού Ολάντ.

Η κυρία Τριρβελέρ επιμένει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στο περιοδικό Paris Match, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Φρανσουά Ολάντ, σπάνια εμφανίζεται με τη σύντροφό του στο πλάι του, αν και λέει ότι οι κοινές εμφανίσεις θα περιοριστούν σε αυτές που απαιτεί το πρωτόκολλο. Κατά τη στρατιωτική παρέλαση του περασμένου Σαββάτου, η κυρία Τριρβελέρ κάθισε μακριά από τον πρόεδρο, μαζί με άλλους προσκεκλημένους. Αντιθέτως, η Κάρλα Μπρούνι απήλαυσε το θέαμα μαζί με τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας και σύζυγό της Νικολά Σαρκοζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή