Αρνείται να δώσει εξηγήσεις για το μακελειό

Αρνείται να δώσει εξηγήσεις για το μακελειό

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΡΟΡΑ (Κολοράντο). Ο 24χρονoς Τζέιμς Χολμς, ο φερόμενος ως δράστης για το μακελειό στο Κολοράντο, επρόκειτο να παρουσιαστεί χθες ενώπιον του περιφερειακού εφετείου της κομητείας Αραπάχο προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Κατά την επίθεση σε αίθουσα κινηματογράφου στην Ορόρα του Ντένβερ, όπου προβαλλόταν η τελευταία ταινία «Μπάτμαν», ο Χολμς, πυροβολώντας αδιακρίτως σκότωσε 12 άτομα και τραυμάτισε 58, πολλά από τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συνελήφθη μετά την επίθεση, κοντά στον τρόπο του μακελειού, κρατείται σε απομόνωση για δική του ασφάλεια και αρνείται να μιλήσει στους αστυνομικούς για το κίνητρο της ειδεχθούς πράξης του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, ο Χολμς αγόρασε τα όπλα που είχε κατά την επίθεση από διάφορα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ντένβερ, ενώ από το Διαδίκτυο παρήγγειλε 6.000 σφαίρες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε ένα ημιαυτόματο Smith and Wesson 333, ένα στρατιωτικό όπλο AR-5), ένα κυνηγετικό όπλο και πιστόλι Glock, ενώ ένα δεύτερο βρέθηκε στο αυτοκίνητό του. Το ημιαυτόματο με το οποίο πυροβολούσε έπαθε εμπλοκή, γεγονός που έσωσε πολλές ζωές.

Την Κυριακή, τους συγγενείς των θυμάτων επισκέφτηκε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κολοράντο. Τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Τζον Χικενλούπερ, αναφέρθηκαν στον δράστη ως «ύποπτο Α» αρνούμενοι να τον κατονομάσουν, προκειμένου να μην του χαρίσουν τη δημοσιότητα που ο ίδιος επιζήτησε με την πράξη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή