Τέσσερις νεκροί στην Ισπανία από τις δασικές πυρκαγιές

Τέσσερις νεκροί στην Ισπανία από τις δασικές πυρκαγιές

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Γαλλίας και βόρειας Καταλωνίας στην Ισπανία, λόγω και των ισχυρών ανέμων. Οπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, και οι τέσσερις νεκροί είναι Γάλλοι πολίτες και πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι με τον πατέρα του, έναν 75χρονο κι έναν 64χρονο, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Πατέρας και κόρη έχασαν τη ζωή τους -την Κυριακή- πέφτοντας από έναν απότομο βράχο, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις φλόγες. Ο 75χρονος άνδρας πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν είδε το σπίτι του στις φλόγες, σε περιοχή κοντά στη Λα Χουνκέρα, μια συνοριακή πόλη στο κέντρο της μεγαλύτερης πυρκαγιάς.

Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, κοντά στη Λα Χουνκέρα, τέθηκε χθες υπό έλεγχο, στη γαλλική πλευρά των ανατολικών Πυρηναίων και ο αυτοκινητόδρομος Βαρκελώνης-Περπινιάν δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, αν και λίγες ώρες αργότερα χρειάστηκε να ξανακλείσει. Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στην ισπανική πλευρά των συνόρων, παρότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, γεγονός που επέτρεψε την επέμβαση πυροσβεστικών αεροσκαφών, και οι Αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να αποτρέψουν μια περαιτέρω επέκτασή της σε περιοχές με πυκνή βλάστηση. Στη μάχη κατά των πυρκαγιών βρίσκονται περίπου 500 πυροσβέστες, υποβοηθούμενοι από 22 γαλλικά και ισπανικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

«Ολα δείχνουν ότι η αρχή οφείλεται στην απροσεξία των ανθρώπων, ενδεχομένως από τσιγάρα, που δεν έσβησαν καλά ή που πετάχτηκαν από κάποιο παράθυρο», είπε ο πρωθυπουργός της Καταλωνίας, Αρτουρ Μας. Πρόκειται για τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές της τελευταίας 20ετίας, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, ενώ τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος δείχνουν ότι το 2012 είναι ήδη η χειρότερη χρονιά όσον αφορά σε δασικές πυρκαγιές στην Ισπανία, την τελευταία 10ετία. Η χειρότερη πυρκαγιά κατέκαψε 50.000 εκτάρια γης στη Βαλένθια της ανατολικής Ισπανίας, στις αρχές του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή