Δύο Αμερικανοί τραυματίστηκαν από Αφγανό

Δύο Αμερικανοί τραυματίστηκαν από Αφγανό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ.Το όπλο του έστρεψε χθες Αφγανός στρατιώτης εναντίον των ξένων συναδέλφων του, μελών της διεθνούς δύναμης ISAF, τραυματίζοντας δύο Αμερικανούς στρατιώτες, μία ημέρα αφότου Αφγανός αστυνομικός σκότωσε τρεις ξένους εκπαιδευτές σε αντίστοιχη επίθεση.

Το χθεσινό περιστατικό στην επαρχία Φαριάμπ του βόρειου Αφγανιστάν, είναι η πλέον πρόσφατη επίθεση «πράσινου εναντίον μπλε», κατά το οποίο μέλος των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας του Αφγανιστάν επιτίθεται εναντίον δυτικών του συναδέλφων.

«Αφγανός, μέλος του στρατού της χώρας, άνοιξε πυρ εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο εσωτερικό στρατοπέδου της επαρχίας Φαριάμπ, για να τραυματίσει δύο Αμερικανούς. Ο δράστης σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών», δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, Αμπντούλ Σατάρ Μπαρέζ.

Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνής δύναμη αρωγής του ΝΑΤΟ, η ISAF, στην οποία υπάγεται η πλειοψηφία των 130.000 δυτικών στρατιωτών επί αφγανικού εδάφους, επιβεβαίωσε το χθεσινό περιστατικό, αρνούμενη ωστόσο να προβεί σε ακριβή εκτίμηση των απωλειών: «Επιχειρησιακές εκθέσεις επιβεβαιώνουν την ανταλλαγή πυρών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μεταξύ των ανδρών της ISAF». Η επίθεση σημειώνεται λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία τριών δυτικών εργαζόμενων από άνδρα της αφγανικής αστυνομίας στην επαρχία Χεράτ του νότιου Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις τοπικές αφγανικές Αρχές, τα θύματα ήταν μέλη αποστολής εκπαιδευτών της αστυνομίας, ενώ δύο από αυτούς ήταν Αμερικανοί και ένας Βρετανός.

Οι επιθέσεις αυτές Αφγανών μελών των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον μελών του ΝΑΤΟ έχουν ενισχυθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό, με 29 νεκρούς από τις αρχές του χρόνου. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τρεις Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από Αφγανό, ντυμένο με αστυνομική στολή στην επαρχία Χελμάντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή