Στη Γαλλία οι διακοπές υπουργών

Στη Γαλλία οι διακοπές υπουργών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την επόμενη Τετάρτη, σε έξι ημέρες από σήμερα, θα αναχωρήσουν για διακοπές οι υπουργοί της κυβέρνησης Ερό, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και εφόσον καμία έκτακτη εξέλιξη δεν τους υποχρεώσει να παραμείνουν στην άδεια από κατοίκους πρωτεύουσα. Τρεις μήνες μετά το βάπτισμα του πυρός των νέων υπουργών, οι αυστηρές εντολές του προέδρου Ολάντ που τους θέλει σε «απόσταση βολής» από την πρωτεύουσα υποχρεώνουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να μην εγκαταλείψουν την ηπειρωτική Γαλλία.

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό θα ταξιδέψει στη Βρετάνη και στο εξοχικό που διατηρεί στον κόλπο του Μορμπιάν. Εκεί, θα ασχοληθεί, όπως ανέφερε, με τους περιπάτους και το διάβασμα. Μεταξύ των αναγνωσμάτων του, τα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σαν Αντονιό, αλλά και πολλοί ογκώδεις υπηρεσιακοί φάκελοι. Οι διακοπές δεν έχουν απασχολήσει τόσο πολύ τον ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίσεις σε Συρία και Αφγανιστάν. «Ο υπουργός θα φύγει για μία εβδομάδα στον Νότο της Γαλλίας», ανέφερε πηγή του υπουργείου. Τα σχέδια του υπουργού Παιδείας Βενσάν Πεγιόν είναι γνωστά, παρότι ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει τον προορισμό του. Ο Πεγιόν θα παραθερίσει στην οικογενειακή εξοχική κατοικία, την οποία η οικογένειά του αγόρασε πριν από πολλές δεκαετίες στο άσημο τότε Σεν Τροπέ.

Μακριά από το Παρίσι και το υπουργικό της γραφείο θα περάσει τις διακοπές της η υπουργός Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί, που δήλωσε ότι θα μεταβεί στα Πυρηναία όρη για ορειβασία. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι θα συμπεριλάβει στα αναγνώσματά της, η ευειδής υπουργός δήλωσε: «Τίποτα! Πάω για ορειβασία!».

Οπως όλα τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, η Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η βενιαμίν του υπουργικού συμβουλίου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιωμάτων της Γυναίκας, θα παραμείνει σπίτι της στο Παρίσι, φροντίζοντας τα δίδυμα τετράχρονα αγοράκια της.

Σιγήν ιχθύος τήρησε, όμως, ο «τσάρος» της Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, που δήλωσε σχετικά με τα σχέδιά του για διακοπές: «Το ζήτημα αυτό άπτεται της προσωπικής μου ζωής και δεν θεωρώ ότι πρέπει να συζητηθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή