Σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ

Σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Οι απώλειες αμάχων στο Αφγανιστάν μειώθηκαν κατά 15% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012, παρά την πρόσφατη έξαρση των εχθροπραξιών, ανακοίνωσαν, χθες, τα Ηνωμένα Εθνη, υπογραμμίζοντας ότι κατά την περίοδο αυτή είναι λιγότεροι οι θάνατοι που αποδίδονται σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Η ανακοίνωση, ωστόσο, συνέπεσε με τη δυσάρεστη είδηση της διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον περιπολίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική επαρχία Κουνάρ, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις στρατιώτες της Συμμαχίας. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, στην επίθεση, την ευθύνη της οποίας διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν, σκοτώθηκε και ένας άμαχος, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Οι δύο δράστες, φορώντας γιλέκα φορτωμένα με εκρηκτικά, ανατινάχθηκαν καθώς οι στρατιώτες της Συμμαχίας περνούσαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης της επαρχίας, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Εουας Μοχάμεντ Ναζίρι. Το ΝΑΤΟ δεν έδωσε πληροφορίες για την ταυτότητα των νεκρών. Η επίθεση ήλθε να τορπιλίσει την όποια ανακούφιση δημιούργησε ενδεχομένως η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση των απωλειών αμάχων στη χώρα. Είναι η πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια που καταγράφεται τέτοιου είδους μείωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1.145 άμαχοι σκοτώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου, ενώ άλλοι 1.954 τραυματίστηκαν μέσα στο ίδιο διάστημα. Περίπου το ένα τρίτο αυτών που σκοτώθηκαν ήταν γυναίκες και παιδιά. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα παιδιά, οι γυναίκες και οι άνδρες του Αφγανιστάν συνεχίζουν να πεθαίνουν και να τραυματίζονται με ανησυχητικούς ρυθμούς», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Νίκολας Χάισομ. «Καλώ όλες τις πλευρές να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να προστατέψουν τους αμάχους και να σεβαστούν την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή