Φραστική επίθεση του Ρώσου αντιπροέδρου κατά της Μαντόνα

Φραστική επίθεση του Ρώσου αντιπροέδρου κατά της Μαντόνα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Θύελλα προσβλητικών σχολίων έχει προκαλέσει η Μαντόνα στη Ρωσία, αφού αφ’ ενός υποστήριξε τις Pussy Riot και αφ’ ετέρου υποσχέθηκε να αγωνιστεί υπέρ της ρωσικής κοινότητας των ομοφυλοφίλων.

Εν όψει της χθεσινής συναυλίας της στην Αγία Πετρούπολη, η βασίλισσα της ποπ έπεσε θύμα φραστικής επίθεσης του Ρώσου αντιπροέδρου Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος ξέσπασε την οργή του μέσω Τουίτερ: «Κάθε πρώην πόρνη», είπε, «κάνει διαλέξεις περί ηθικής καθώς γερνάει».

Στην πρώτη συναυλία της στη Μόσχα, η Μαντόνα ζήτησε από τις αρχές να αποσύρουν τις κατηγορίες που βαρύνουν τα μέλη του ροκ-πανκ συγκροτήματος Pussy Riot και να αφήσουν τις τρεις γυναίκες ελεύθερες. Οι τρεις, οι οποίες έχουν προφυλακιστεί από τον Φεβρουάριο, κατηγορούνται για χουλιγκανισμό επειδή διαδήλωσαν κατά του Πούτιν, δίνοντας συναυλία στον Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Καθώς ετοίμαζε τη δεύτερη εμφάνισή της στην Αγία Πετρούπολη, η Μαντόνα τορπίλισε περαιτέρω το κλίμα, ανακοινώνοντας ότι θα μοιράσει στους θαυμαστές της ροζ μπρασελέ σε ένδειξη υποστήριξης προς τους γκέι.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της πόλης Βιτάλι Μιλόνοφ διεμήνυσε ότι οι αρχές θα την παρακολουθούν στενά προκειμένου να διαπιστώσουν ενδείξεις παραβίασης της τοπικής νομοθεσίας που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα»… «Σε αυτήν την περίπτωση θα της επιβληθεί πρόστιμο», προειδοποίησε. Χωρίς να κρύψει την ειρωνεία του, εκπρόσωπος του δικηγόρου υπογράμμισε: «Ενδεχομένως η κ. Μαντόνα να αντιλήφθηκε ότι δεν ενθουσιάζονται οι πάντες εδώ για την άφιξή της». Είχε προηγηθεί η έκκληση γκέι ακτιβιστών προς τη Μαντόνα να ακυρώσει τις συναυλίες της στη Ρωσία. «Γνώμη μας είναι ότι δεν αρκεί να λες δυο λόγια υποστήριξης για τους ομοφυλόφιλους μεταξύ δύο τραγουδιών», δήλωσε ο ακτιβιστής Γιούρι Γκαβρίκοφ. «Εάν θεωρείς τον εαυτό σου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να κάνεις κάτι πιο ουσιαστικό», είπε, κατηγορώντας τη Μαντόνα για υποκρισία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή