Οι πάγοι του Αρκτικού λιώνουν επικίνδυνα

Οι πάγοι του Αρκτικού λιώνουν επικίνδυνα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πλανήτης εκπέμπει για ακόμα μία φορά σήμα κινδύνου. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Πάγου – Χιόνος των Ηνωμένων Πολιτειών, οι θαλάσσιοι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού λίωνουν με ρυθμούς οι οποίοι δεν είχαν καταγραφεί ποτέ έως σήμερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας οι πάγοι αυτοί πρόκειται να καταρρίψουν ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ, αυτό της μεγαλύτερης συρρίκνωσης, από τη στιγμή που άρχισε η τήρηση των σχετικών αρχείων. Η ποσότητα των πάγων στη συγκεκριμμένη περιοχή θεωρείται πολύ μεγάλης σημασίας διότι έχει σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση του κλίματος παγκοσμίως. Μάλιστα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο δραματικός περιορισμός της έκτασης που καλύπτουν οι θαλάσσιοι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού είναι μία ακόμη χειροπιαστή απόδειξη της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών οι οποίες οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή